Vækstbobler runde 2

På Nyborg Strand Kursus 2017 kommer du til at deltage i to modulblokke, som vi kalder Vækstbobler. De ligger begge to søndag. Her kan du se, hvilke bobler du kan vælge imellem i 2. runde, som er fra kl. 11:15 til 12:30. 

Nystart betaler sig - Boble nr. 2

I efteråret 2016 startede en flok energiske kvinder en ny pigespejdergruppe i Ribe – og allerede i juni 2017 talte gruppen 27 medlemmer.

Vil du også inspireres til nystart af en gruppe eller enhed, så er dette modul noget for dig. Sammen skal vi kigge på muligheder og faldgruber ved nystart.
Regionsledelsen i Vadehav var sammen med den tidligere udviklingskonsulent meget inde over nystarten i Ribe. Vi kan derfor bidrage med aktuelle erfaringer ved nystart.

Bobleafholdere:
Regionsledelsen i region Vadehav

Rejs ud med din gruppe - Boble nr. 4

Tænker du indimellem: “Det kunne være fedt at rejse ud sammen med min trop eller patrulje?” I Borup gjorde vi drømmene til virkelighed! Vi glæder os til at fortælle om vores tur til Indien i sommeren 2016, hvor vi var afsted som seniorpatrulje. Vi vil fortælle om, hvad vi oplevede/lavede i de tre uger, vi var afsted og ikke mindst om, hvordan vi på forskellig vis i tiden før rejsen fik samlet en masse penge ind. Vi har også gjort os overvejelser over, hvad det har betydet for os hver især og som patrulje at rejse ud til en helt anden kultur. 

Kom og lyt, men stil også gerne spørgsmål, så dine/jeres drømme også kan blive til virkelighed. 

Bobelafholdere:
En gruppe helt unge rangere fra Borup gruppe.

En aktiv del af demokratiet - sådan! - Boble nr. 5

SEIN er titlen på et nyt webmagasin af og for unge. Ambitionen er at skabe indhold, der styrker fællesskaber i en hverdag præget af præstationsræs og rådvildhed.

"Jeg manglede et sted for unge, hvor jeg kunne blive klogere, blive udfordret, grine og græde og møde andre, der havde det på samme måde som mig. Jeg kunne simpelthen ikke finde det sted i de danske medier. Og til sidst gav jeg op og tænkte, 'Nå, men så må jeg jo skabe det selv'. Jeg er så træt af, at det er voksne, der laver indhold til unge. Vi står midt i ungdommen og beskriver den, sætter spørgsmålstegn ved den og lever i den," fortæller initiativtager Sara Mering, der er 20 år.

Mød Chefredaktør Sara Mering, som sammen med en redaktion af unge, lige har startet det nye webmagasin SEIN. Sara vil fortælle om hvordan idéen startede, og hvad SEIN er. Sara vil fortælle om, hvad hun synes der mangler i de danske ungdomsmedier, og om hvorfor ærlighed er så vigtigt. Med hendes snak håber hun, at man selv har lyst at læse SEIN, og måske blive en del af det, samt at det kan inspirerer til, at gå ud og skabe det, man selv har brug for.

Se også linket : https://www.zetland.dk/historie/sejv0KG6-aopXLwdn-8f902 

Bobleafholder:
Sara Mering iværksætter og chefredaktør på webmagasinet Sein.

Fastholdelse af unge - Boble nr. 6 (afholdes også i 1. runde)

De 13 til 17 årige er en aldersgruppe med stort frafald, men kurven kan knækkes! Gennem øvelser, inspiration og debat får du håndgribelige fif til at skabe et miljø, som de unge vil vælge til. Du kan med fordel tage en af de andre ledere fra gruppen med.

Bobleafholder:
Smil fra Sankt Jakob gruppe i region Øresund

Deltagerantal: Min. 10 deltagere - Maks 40 deltagere

Børn med særlige behov - what to do?!?- Boble nr. 7 (afholdes også i 1. runde)

Børn med særlige behov fylder mere og mere i grupperne,og de kan være svære at rumme. Hvad enten de har særlige behov eller ej, er to børn ikke ens - deri ligger den store udfordring. Dette oplæg giver værktøjer til, hvordan man nemmere kan rumme børnene i gruppen, samt tager hul på den svære snak om, hvor meget vi skal rumme.
Der vil være mulighed for at bidrage til oplægget med egne erfaringer og historier, og har du et konkret dilemma fra egen gruppe, vil der også være tid til at vende et par stykker af dem.

Bobleafholder:
Ninna Olsen er specialpædagog og arbejder til daglig med voksne udviklingshæmmede og senhjerneskadede. Derudover KFUM-spejder gennem 27 år heraf leder i 12 år. Har skrevet bogen "Hvordan rummer vi børn med særlige behov? En udfordring til spejder og FDF". 

Fundraising - Boble nr. 8 (afholdes også i 1. runde)

Du kender det sikkert.  Gruppens kasse er tom, eller ihvertfald er der langt mellem guldstykkerne. Drømme og ambitioner bremses brat af et “God ide, men det har vi ikke penge til”. Vi skal have penge til de udfordrende aktiviteter og de fede oplevelser med vore pigespejdere! Kom og bliv klogere på, hvordan du skaffer penge og materielle goder til gruppen, og dermed når i mål med jeres drømme. 

Bobelafholder:
Ditte Wachs

Hvordan kan Spejderne bidrage til vækst? - Boble nr. 9 (afholdes også i 1. runde)

Er du nysgerrig på Spejderne - den fælles forening for de fem danske spejderkorps? Bliv klogere på, hvilke mål Spejderne sammen har ambitioner om, at nå. Vær med til at drøfte, hvordan Spejdernes mål og strategi også kan fremme De grønne pigespejderes medlemsvækst.
Giv og få inspiration til at udvikle gruppens lokale spejderarbejde - og hvordan Spejderne og korpsene kan understøtte dette. Give og få ideer til at komme ud med spejderværdier og metoder til langt flere.

Medbring gerne en smartphone, en tablet eller pc med netadgang. Besøg evt. spejderne.dk og læs materiale i Facebook-gruppen "Spejdernes Strategi"  inden workshoppen.

Bobleafholdere:
Thea Hass, direktør for Spejderne, Julie Fink, Erik Friis og evt. andre medlemmer af Spejdernes bestyrelse.

Deltagerantal: Min. 6 deltagere - Maks. 50 deltagere

Bliv ambassadør for det gode pigespejderarbejde - Boble nr. 10 (afholdes også i 1. runde)

Kun for unge - op til 25 år

Kender du det, at du synes, det spejderarbejde du går og roder med faktisk er helt vildt sjovt og spændende, men det er svært at fortælle til udenforstående, så de fatter, hvorfor du bruger så lang tid på det? Eller vil du helt vildt gerne overbevise alle de piger og kvinder på din vej om, at De grønne pigespejdere er lige noget for dem – men du ender altid med at fortælle dem om sidst I lavede bål og sov i telt i regnvejr? 

Det kan være svært at ”oversætte” pigespejderarbejdet, så alle kan forstå det, men på dette modul bliver du klogere på, hvordan det kan gøres. Med sjove aktiviteter inde og ude oplever vi, hvordan unge selv kan være de bedste ambassadører for spejderarbejdet, og hvordan du lige vinkler dit budskab, så det bliver interessant. Vi ser nærmere på, hvad børn og unge i dag synes er sjovt og spændende ved at være spejder, og hvordan man kommunikerer, så flere bliver en del af #Danmarksstærkestefællesskab

Kom med og se hvordan engagement = klar tale = vækst i spejdergruppen – fordi du selv er De grønne pigespejderes bedste ambassadør!

Bobleafholder:
Agnete Harboe, ung og med i hovedbestyrelsen

Ung i konkurrencestaten - hvordan påvirker det De grønne pigespejdere - Boble nr. 11 (afholdes også i 1. runde)

I workshoppen skal vi undersøge hvad konkurrencestaten gør ved foreninger, civilsamfundet og unges samfundsengagement. Samtidig skal vi finde ud af, hvordan de grønne pigespejdere kan gribe mulighederne/udfordringerne.

Bobleafholder:
Olav Hesseldahl er Engagementsdirektør i Ungdomsbureauet, hvor han projekt- og ideudvikler. Han er medskaber af Ungdommens Folkemøde. Herudover er han en flittig samfundsdebattør. Olav Hesseldahl er uddannet cand.mag i filosofi. Læs mere på www.ungdomsbureauet.dk

Kunne du godt tænke dig, at I bliver flere frivillige/ledere i din gruppe? - Boble nr. 12 (afholdes også i 1. runde)

I den boble zoomer vi ind på rekruttering af nye frivillige og ledere. Du bliver præsenteret for den nyeste viden og et sammenkog af pointer om frivillighed fra projektet Gruppeudvikling under SPEJDERNE. Vi deler gode erfaringer fra pigespejdere, og du får mulighed for at reflektere over virkeligheden i din gruppe. Du får også praktiske redskaber med hjem, så I i ledergruppen sammen kan arbejde videre.

Bobelafholdere: 
Camilla Rosenkilde og Leene Gramstrup, Organisationskonsulenter.

Deltagerantal: Min. 10 deltagere - Maks. 35 deltagere

Fremtid i foreningen/gruppen - Boble nr. 13 (afholdes også i 1. runde)

Få en forsmag på et helt nyudviklet spil fra DUF, der sætter unges identitet og behov i spil med foreningslivets dilemmaer.
I “Fremtid i foreningen” spiller I sammen om at få Sarah, en ung kvinde, engageret i en forenings bestyrelse. Det opnår I sammen ved at overkomme de udfordringer, hun bliver udsat for undervejs og udvikle hende til en ressourcestærk person.
Spillet bygger på viden fra DUFs projekt ”Fremtid i Forening?”. I forbindelse med projektet undersøgte Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet unges fællesskaber i alderen 15-30 år, og det resulterede i en større indsigt i unges liv og prioriteringer af fællesskaber.
I spillet er der flettet viden ind i de faser og runder I skal igennem, ligesom spillets design også bygger på viden fra undersøgelsen.

På denne workshop prøver I den første del af spillet for at undersøge, hvordan det kan bruges i arbejdet med udviklingen af jeres egen gruppe og af de unge, der er gruppens fremtid.

Bobleafholder: Konsulent fra Dansk Ungdoms Fællesråd - vides ikke endnu

Byd op til dans – Sådan finder I den samarbejdspartner som passer til jer. - Boble nr. 14 (afholdes også i 1. runde)

Vil I gerne finde samarbejdspartnere i jeres lokalsamfund, men ved måske ikke helt hvor i skal starte?

I dette modul zoomer vi ind på hvad det er samarbejde, med andre foreninger, kan - og med fortællinger fra det virkelige liv er der rig mulighed for at blive inspireret.
Derudover skal vi arbejde med det gode samarbejde. Her går vi på opdagelse i de forskellige lokalgruppers behov og ønsker for en samarbejdspartner. Vi skal blandt andet arbejde med øvelser som ”Hvem er det der tramper på min bro? ” og ”Hvad kan din nye samarbejdspartner?”
Deltagerne kan forvente en sjov og lærerig vækstboble hvor der arbejdes ud fra den enkelte lokalgruppes behov og ønsker. Derudover vil deltagerne få nogle konkrete værktøjer, som de kan arbejde videre med i deres lokalgrupper efter NYS.   

Bobleafholder:
Sissel Fladeland Mortensen: Regional konsulent i region Sjælland hos Projekt Frivillig, Projekt koordinator hos Frivilligcenter Lolland.

Bookmark and Share

Ved at anvende vores hjemmeside accepterer du at vi og vores samarbejdspartnere bruger cookies for at få hjemmesiden til at fungere, for at lette brugen af den, til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Du kan sige 'nej tak til cookies' her, eller du kan læse her, hvis du vil vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem.

Klik her for at aktivere brugen af cookies og lukke denne meddelelse.

Denne side har brug for at benytte cookies - du bør ikke slå brugen af cookies fra

Denne side har brug for at benytte cookies - du bør slå brugen af cookies til for at benytte den som tiltænkt.

Cookies er i øjeblikket slået fra for dette website. Klik her for at aktivere brugen af cookies og lukke denne meddelelse.
læse her, hvis du vil vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem.

Klik her for at aktivere brugen af cookies og lukke denne meddelelse.