nh_top

Ny Hovedbestyrelse - Årets Leder 2016 – Sikkerhedsregler – Mangemodul – Instruktørkursus

Korpspost 10. juni 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Velkommen inden for til en ny udgave af Korpsposten. I denne uge kan du glæde dig til at læse om Årets Leder 2016. Der er opsamling fra et fantastisk Delegeretmøde, nyt fra Spejdernes Lejr og et tilbud om at få genopfrisket sikkerhedsreglerne. Endelig kan du se frem til at få ny inspiration - både på mange-modul og instruktørkursus.

God fornøjelse med det hele - og god weekendNy hovedbestyrelse, ny strategi og nye mål at arbejde efter

Delegeretmøde den 28.-29. maj var en velbesøgt succes. 200 debatlystne pigespejdere var med til at sætte retningen for korpset de kommende år.

De grønne pigespejdere har fået en ny hovedbestyrelse efter et spændende kampvalg på Delegeretmøde. Du kan se, hvem de er på pigespejder.dk – og her finder du også kontaktoplysninger på alle medlemmerne, så du har mulighed for at skrive til dem med spørgsmål, kommentarer eller hvad du måtte have på hjerte.

Delegeretforsamlingen vedtog en ny strategi for korpset. Strategi 2016-2020 byder også på en ny vision, fire indsatsområder og otte delmål, der skal guide arbejdet med strategien. Se den nye vision og de otte delmål lige her

Var du ikke med på Delegeretmøde kan du læse en opsamling fra weekenden eller en stemningsrapport med alle de vigtigste beslutninger.Unik mulighed for at komme på Instruktørkursus

Tilmeldingen er åben, programmet er lagt, de motiverede trænere venter kun på dig. Nu har du mulighed for at melde dig til Instruktørkursus og blive en skarp kursusholder selv.

Få ny inspiration og lær nye værktøjer til, hvordan du underviser – både flokken hjemme i gruppen og på et nationalt kursus. På instruktørkurset får du en uundværlig værktøjskasse i at instruere andre med hjem. Den kan du bruge i gruppen, på studiet eller på arbejdet.

Find alle detaljer om kurset i invitationen eller gå direkte til siden, hvor du kan tilmelde digLederprisen 2016

Så er det nu, du skal give din spejderkollega, -leder eller –ven et skulderklap og indstille hende til Lederprisen 2016.

Hver eneste dag er der ledere hos De grønne pigespejdere, der gør en forskel for deres spejdere. De finder på sjove aktiviteter, de lytter og ser den enkelte pige, som hun er og så er de en inspiration for andre ledere.

Vi vil så gerne hylde de ledere, der med engagement og begejstring gør spejderlivet til en leg – en leg der udfordrer og udvikler. Derfor er der nu åbent for indstillinger til Årets Leder 2016.

Kender du årets leder? Så skynd dig ind på pigespejder.dk, og udfyld formularen du finder på siden. Så kan det være, at det netop er din leder, der vinder prisen.

Prisoverrækkelsen finder sted på Nyborg Strand Kursus 26.-27. november 2016.Har du styr på sikkerheden?

Sommeren er over os og lige om lidt myldrer hundredevis af spejdere på lejrtur landet over. Har du tjek på sikkerhedsreglerne eller trænger de til at blive frisket op? Få et overblik på pigespejder.dk/sikkerhed

I udgangspunktet er du godt hjulpet på vej, hvis du stiller dig selv de tre sikkerhedsspørgsmål inden du kaster dig ud i en aktivitet.

  1. Har jeg de rette kompetencer til at gennemføre aktiviteten?
  2. Hvad kan gå galt?
  3. Hvad gør vi, hvis det går galt?

Der findes en række gode anbefalinger for, hvordan man færdes sikkert i naturen. Beredsskabsstyrelsen, Naturstyrelsen og spejderbevægelsen har udgivet forskellige brochure, der gennemgår alt fra telt- og lejrpladssikkerhed, til bålregler og generel færden i naturen.

Du finder det hele samlet på pigespejder.dk/sikkerhedSpejdernes Lejr: Ny info-pakke på vej online

Der er fart på i Spejdernes Lejr i øjeblikket. For to dage siden tog de første spadestik til, hvor lejren skal være og nu er der snart en ny info-pakke på vej.

Efter sommerferien lander info-pakke nummer to – men ikke i postkasserne som tidligere. Pakken vil få sit eget online website til brug på mobil, tablet eller computer, hvor det er muligt at læse alt indholdet, søge på kryds og tværs og finde informationer mens du er til ledermøde eller sidder i bussen. 

TV/Syd var med da det første spadestik blev taget – så hvis du ikke var i Sønderborg, så kan du se det her.

Husk at tilmelde dig lejrens nyhedsbrev – så bliver du først med det sidste nye om 2017s fedeste spejderlejr.Lær det meste – på bare en weekend i september

16.-18. september 2016 vil Spejderbakken i Vejle vrimle med pigespejdere i alle aldre, der lærer nyt, genser gamle venner og møder nogle nye, får ny inspiration og rygsækken fuld af oplevelser.

Til september slår Spejderbakken dørene op for Mange-modul-kursus. Du har mulighed for at høre mere om pigepsykologi, de grundlæggende ting inden for pionering, hvordan du bruger dine spejdererfaringer i din karriere, svampejagt og meget meget mere. I tre dage kan du sammensætte dit eget program og komme hjem med ny viden til og om dig selv og gruppen.

Se en oversigt over alle moduler, du kan tilmelde dig

Læs invitationen til mangemodul og del den med dine spejderveninder, så I sammen kan planlægge multi-inspirationsweekenden.

 

RIGTIG GOD WEEKEND


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top