nh_top

En ekstra omgang lodsedler – Pigespejderevent – Delegeretmøde-skole – Veloverstået kampagne – 100 års fødselsdag

Korpspost 13. maj 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Sommeren kom pludseligt her midt i maj. Denne udgave af Korpsposten lugter også af sol og glæde. Den er fuld af historier om arrangementer - fra pigespejderevent, medlemskampagne og Delegeretmøde til 100 års fødselsdag og en tværkorpslig sommerlejr.
Og så kan du glæde dig til at læse om flere muligheder med øget salg af lodsedler.

God læselyst og god pinseGiv den en ekstra omgang med salg af lodsedler

Der er endnu en hel måned tilbage at sælge lodsedler i og du kan bestille lige så mange gange, som du orker. Jo flere vi får solgt, jo flere sjove aktiviteter er der råd til for alle pigespejdere.

Sommeren kom pludseligt her i maj. Vi drømmer om sommerferie og ser lidt lysere på det hele. Derfor er maj og juni ekstra gode måneder at sælge lodsedler i.

76 grupper har allerede være ude og sælge lodsedler og tilsammen tjent 396.060 kroner til deres grupper. Hvis alle giver den en runde mere med lodseddelsalget kan vi fordoble det beløb til gruppernes kasser.

Det er nemt at bestille lodsedler via hjemmesiden lotteri.pigespejder.dk og du kan bestille så mange gange, som du overhovedet har lyst og kan sælge.

Følg også med på Instagram, hvor forskellige pigespejdergrupper deler deres lodseddelbilleder og meget mere.Tag dine spejdere med til pigespejderevent

Efterårets fedeste begivenhed for pigespejderne er Pigespejderevent i LEGOLAND. Invitationen er klar – del den med dine spejdere og tilmeld jer.

En god grund til at komme i gang med spejder efter sommerferien er, når man kan se frem til en fed weekend i LEGOLAND sammen med veninderne. 1.-2. oktober 2016 indtager pigespejderne LEGOLAND til en rejse verden rundt. En rejse, hvor alle deltagere bliver modigere og modigere for hvert land, de kommer til. Pigespejderevent er åbent for alle nysgerrige piger – både spejdere og ikke-spejdere, så man som spejder kan invitere alle sine veninder med.

Nu finder du invitationen online - lige til at printe og dele ud til alle spejdere og deres forældre.Delegeretmøde for begyndere

Tag en hurtig videorundtur i Delegeretmødets ritualer og begreber og vær helt klar til den 28. maj 2016. Se Trap & Trinskjærs Delegeretmøde-skole.

Om to uger uger åbner vi dørene for årets demokratifest hos De grønne pigespejdere. Delegeretmøde 2016 er en unik mulighed for at være med til at sætte retningen for vores korps i de næste to år. Men hvorfor afholder vi overhovedet Delegeretmøde? Hvordan stemmer man om forslag og hvad hvis man ikke er enig – hvordan stiller man så ændringsforslag? Alt det og mere kan du få svar på i Trap & Trinskjærs Delegeretmøde-skole. Fem små film [link til videosiden], der forklarer dig det vigtigste om Delegeretmøde. Se dem og vær beredt til den 28.-29. maj 2016.

Se Trap & Trinskjærs Delegeretmøde-skole her – husk popcorn!

Du kan følge Delegeretmøde helt tæt på Facebook-begivenheden. Læs interviews med kandidaterne til Hovedbestyrelsen, se Trap & Trinskjærs Delegeretmøde-skole og smugkigge på aftenens menu.Pigespejdere her der og alle vegne

April var lig med medlemskampagne. Over hele landet gik spejdere og nysgerrige piger i luften med Gnisterne, og De grønne pigespejdere var ikke til at komme udenom.

57 gange bød pigespejdere fra Hørkær til Helleruplund og fra Bording til Borup nysgerrige piger velkommen til en dag med spejderaktiviteter. 51 lokale presseagenter sørgede for, at pigespejderne blev nævnt i lokale og nationale medier næsten 120 gange. Der har været dømt ”forældrefri-zone” og sagt, at ”pigerne skulle pakkes ud af vattet” og fortalt om begejstrede piger, der prøvede at være spejder for en dag. 

”Det har været vidunderligt at følge med i. En imponerende indsats alle har lagt – både i at planlægge og gennemføre aktiviteterne og med at få fortalt pressen om de seje grønne pigespejdere. Som formand bliver jeg helt rørt af at se og mærke korpset arbejde sammen på den måde for at give pigespejdereffekt til endnu flere piger,” siger Christina Palmstrøm, formand for De grønne pigespejdere.

Men men men – det slutter ikke her. Efter sommerferien kan alle piger, der var på besøg til åbent hus få mulighed for at lege videre med Gnisterne til to opfølgende møder. På Delegeretmøde bliver aktivitetsmaterialet til de to møder præsenteret – og kommer du ikke der, kan du også finde det online.100 års fødselsdag – hvordan skal vi fejre det?

Om tre år – i 2019 – fylder De grønne pigespejdere 100 år. Vi skal selvfølgelig markere jubilæet, så hele Danmark kan se, at nok har vi 100 på bagen, men vi har masser at tilbyde unge piger og kvinder i dag.

Hovedbestyrelsen og Team med fokus på Program og aktiviteter tænker allerede nu over, hvordan vi kan fejre 100-året med manér. I spidsen for planlægningen står Birgitte Eriksen, der har sagt ja til at være projektleder for jubilæet. Det bliver et år fyldt med fester og aktiviteter i rundt om i hele landet. Resten af Danmark skal også mærke, at nok er vi 100 år gamle, men vi har en masse på hjerte og har en masse at tilbyde piger i dag.

Der bliver brug for alle evner og kreative hjerner for at jubilæumsåret kan blive den fest, vi fortjener. Så hold øje med jobportalen, hvor der løbende kommer opgavebeskrivelser – eller tag allerede nu fat i Birgitte på be@pigespejder.dk, hvis du kunne tænke dig at være med til at planlægge og gennemføre den sejeste, sjoveste og grønneste 100 års fødselsdagsår.Oplev Sommer i Valhal på Camp Korinth

Spejderefterskolen arrangerer tværkorpslig sommerlejr for alle unge mellem 10 og 14 år. Kender du en der skal med?

Camp Korinth er en sommerlejr for alle mellem 10-14 år og både spejdere og ikke-spejdere er velkomne. Sommerlejren afholdes i år i uge 26 – den første uge i skolernes sommerferie. Du får fem dage fyldt med spændende aktiviteter og oplevelser, du sent vil glemme. Ugen vil knytte dig sammen med andre unge på en helt ny måde, og du vil helt sikkert komme derfra med en eller flere nye, gode venner. Temaet for årets lejr er ’Sommer i Valhal’, hvilket vil præge lejrens historie og fede aktiviteter.

Camp Korinth bliver planlagt og udført af Camp Korinth Teamet, som er en samling af nuværende og tidligere elever fra efterskolen. Lejren afholdes for femte gang på Korinth Efterskole – Spejderskolen, og det koster kun 450 kroner at deltage.

Læs mere om lejren og find link til tilmelding (obs! sidste frist er 29. maj)

Hvis du har spørgsmål til lejren, kan du skrive til: tilmelding.campkorinth@gmail.com

 

GOD PINSE

 

 


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top