nh_top

Gratis fredagsfilm – Åbent hus – Masser af medieomtale – Ungeweekend – Bliv projektmager

Korpspost 15. april 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Hvad vil du spørge Spejdernes Lejr om, hvis du fik muligheden? Det kan du godt tænke grundigt over, læs længere nede hvorfor. I denne udgave af Korpsposten kan du også læse om, hvad man gør, når DR pludselig ringer og vil have dig til Holstebro til et live interview. Og endelig er der nye åbningstider på Korpskontoret, konkurrence og pigespejderevent 2016.

God læselyst med det hele - og rigtig god weekendHusk at tilmelde dig forårets vigtigste begivenhed #DM16

Om under to uger lukker tilmeldingen til Delegeretmøde 2016 på Nyborg Strand. Følg med i forberedelserne på Facebook.

Nu har du ikke lang tid til at overveje om du skal med til den vigtigste begivenhed for De grønne pigespejdere dette forår. Den 28. april 2016 lukker tilmeldingen til Delegeretmøde på Nyborg Strand. I år bliver det traditionelle program udfordret, og som deltager kan du blandt andet tage på et strategi-løb eller diskutere den fremtidige retning for pigespejderne til en Open Space café. Tilmelding foregår online – du finder det hele på pigespejder.dk/dm16.

Husk også at tilmelde dig Facebook-begivenheden. Så får du seneste nyt om kandidaterne, der stiller op til Hovedbestyrelsen, et crash course i Delegeretmøde for nybegyndere og medbestemmelse på menuen!Er du gået i luften?

Medlemskampagnen ”Gå i luften med Gnisterne” er alle vegne her i april. Mange har allerede afholdt events og melder om 5, 15, 30 og helt op til 40 nysgerrige piger, der kiggede forbi.

Siden 1. april er det løbet ind med historier om glade piger, sjove aktiviteter og nye indmeldinger. Lokale medieagenter sørger for, at pigespejderne får omtale og flere dukker op til åbent hus.

Ovenikøbet deltager alle grupper, der afholder kampagnedag, i en konkurrence om en klatreoplevelse for hele gruppen. På Pigespejderevent i Legoland 2016 trækkes der lod blandt alle grupper, der har øget medlemstallet med to medlemmer siden 1. januar 2016.

Husk at fortælle din regionsledelse, hvor mange besøgende I havde på jeres event senest 1. maj og send gerne de gode historier og billeder fra kampagnen til korpskontoret på kampagne@pigespejder.dk - så endnu flere kan få fornøjelsen af at læse om pigerne, der tør.Spørg Spejdernes Lejr om alt

Hvilke aktiviteter bliver der? Hvem skal vi bo sammen med? Og hvem er den der lejrledelse egentlig? Det og meget mere kan du få svar på i morgen, lørdag 16. april.

Du kender måske programmet ”Spørg mig om alt” fra DR3, hvor en person stiller op og svarer på spørgsmål fra seerne. Det samme gør Spejdernes Lejr lørdag den 16. april klokken 14-15. Lejren samler et panel fra den frivillige lejrledelse, som vil svare på spørgsmål fra spejderne via en livestream på Youtube.

Har du selv spørgsmål til lejrledelsen kan du sende dem på forhånd til rml@sl2017.dk, SMSe dem til 2652 5757 eller snappe dem til os på spejderneslejr.

Svarene bliver streamet live på Spejdernes Lejrs Youtube-kanal og de bedste bliver klippet ud og lagt på lejrens Facebook bagefter. Du vil bagefter kunne se den fulde stream på Youtube.

Målgruppen for eventet er de yngre spejdere – men ledere og forældre er også velkomne til at kigge med og komme med spørgsmål.


Hvad gør man, når Danmarks Radio pludselig ringer?

Mandag 4. april 2016 blev Maria Brauner, smutteleder i Herning, ringet op af en journalist fra Danmarks Radio, der ville lave en historie om De grønne pigespejdere. Og så var der ikke tid til at tænke, om det nu også var noget hun turde stille op til.

”Det var fint, at jeg ikke nåede at have tid til at tænke over det. Jeg tror, at man tør lidt mere, når man bare bliver kastet ud i det, som jeg gjorde. Det er i sidste ende noget jeg brænder for, så mon ikke det også bliver udtrykt sådan?” fortæller Maria Brauner om oplevelsen.
På få timer skulle hun finde spejdere, der ville, kunne og måtte tage med til live interview i Holstebro kl. 6:30 dagen efter.

”Alle forældre sagde bare ’selvfølgelig skal min datter det, det får vi til at passe’. Det var så dejligt at mærke den umiddelbare opbakning fra forældrene,” siger Maria.

Så hvis Danmarks Radio ringer i morgen og vil lave et indslag om De grønne pigespejdere?
"Så gør vi det hele igen. Næste gang vil jeg nok bare være mindre nervøs," griner Maria.

Du kan læse hele interviewet med Maria her og høre radioindslaget her (1 time og 9 minutter inde).Få din veninde gratis med til pigespejderevent 2016

Nu kan DU få lov til at tage DIN veninde med til pigespejderevent i Legoland. I forbindelse med pigespejderevent 2016 sættes der løbende veninde-billetter på højkant via Instagram.

Hver anden uge kommer et nyt billede på instagram med en lego-pigespejder, der er på eventyr et sted i verden.

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at skrive en kommentar (til billedet på Instagram) med dit gæt på, hvor pigespejderen befinder sig OG tagge en veninde (der endnu ikke er pigespejder), du gerne vil have med dig og din gruppe på pigespejderevent.

Vinderne findes ved lodtrækning hver anden uge. Konkurrencen løber fra 1. maj – 1. september 2016. Der udloddes 9 billetter i alt.

Så hold godt øje med @pigespejder på Instagram og #pigespejderevent16.

Spred ordet til alle dine spejdere, så de hører om konkurrencen!Nye åbningstider på Korpskontoret

Fra 1. april 2016 har Korpskontoret ændret åbningstiderne, så der er længere åbent både tirsdag og torsdag og mere tid til at betjene spejdere.

I en periode har Korpskontoret på forsøgsbasis holdt åbent til kl. 18 om torsdagen. Det var tydeligt, at alle var glade for længere åbningstid, men de fleste brugte det mest mellem kl. 16 og 17. Derfor har Korpskontoret valgt at tilpasse åbningstiderne, så det er muligt at servicere flest mulige spejdere.

Fra 1. april er åbningstiderne udvidet, så der nu er 2 dage til kl. 17.

De nye tider er som følger:

Mandag kl. 9.30 – 15.00

Tirsdag kl. 9.00 – 17.00

Onsdag kl. 9.00 – 15.00

Torsdag kl. 9.00 – 17.00

Fredag kl. 9.00 – 15.00

 

GOD WEEKEND

 

 


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top