nh_top

Ny generalsekretær - Forårets vigtigste begivenhed - Aktiviteter til Spejderdagen - Styr Instagram - God påske

Korpspost 18. marts 2016

Kære leder og støtte i De grønne pigespejdere

I denne udgave af Korpsposten kan du læse om, at der nu står en ny kvinde i spidsen for organisationen. Der er også kommet invitation til forårets vigtigste begivenhed - nemlig Delegeretmøde til maj og du kan læse, hvad det yngste medlem af Hovedbestyrelsen egentlig tænker om det. Endelig finder du aktivitetsmateriale til Spejderdagen og lidt om pigespejderne på Instagram. 

God læselyst med det hele - og god påskeNy kvinde i spidsen for pigespejderne

Generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen har påbegyndt sin barsel og ny kvinde i spidsen er derfor konstitueret generalsekretær Karen Balck Sørensen.

Da Birgitte Meisner Nielsen noget tidligere end ventet har født og dermed taget hul på sin barsel er Karen Balck Sørensen pr. 7. marts 2016 konstitueret generalsekretær for De grønne pigespejdere. Karen har arbejdet som chefkonsulent i De grønne pigespejdere i otte år. Hun kender organisationen indefra og mange pigespejdere har allerede haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Karen om blandt andet lederudvikling.

”Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet med at tilrettelægge Delegeretmøde til 28.-29. maj, hvor vi blandt andet skal stemme om en ny strategi for de kommende år, og så er jeg ydmyg og spændt på at stå i spidsen for Danmarks sejeste spejderkorps,” siger Karen Balck Sørensen om sin nye titel.Tag med på Delegeretmøde 2016

Alle pigespejdere inviteres til at deltage på Delegeretmøde 28.-29. maj – en enestående mulighed for at være med til at bestemme, hvad De grønne pigespejdere skal fokusere på i spejdergrupper landet over.

Det er snart tid til Delegeretmøde 2016 og du skal da selvfølgelig med. Forårets vigtigste begivenhed for alle pigespejdere sker 28.-29. maj. På Delegeretmødet har du en unik mulighed for at påvirke De grønne pigespejderes arbejde. Vi skal blandt andet diskutere, hvordan De grønne pigespejdere skal samarbejde med de andre danske spejderkorps i den tværkorpslig forening Spejderne, vi skal vedtage en ny strategi for pigespejderarbejde i 2016-18. Der vil desuden igen i år være både Ungdomsdelegeretmøde og Kursus i pigespejderdemokrati.

Læs mere i invitationen og se programmet på www.pigespejder.dk/dm16. Her kan du finde alle oplysninger om tid og sted, antal delegerede og tilmelding. Tilmeldingen åbner 1. april 2016 og lukker 28. april 2016.

Du kan også varme op til Delegeretmøde ved at læse interview med det yngste medlem af Hovedbestyrelsen, Katrine Grothe, der mener at Hovedbestyrelsen er ligesom en god patrulje.Sæt spor med Spejderdagen

Du kan markere Spejderdagen med 11 aktiviteter som Spejdernes Lejr har udviklet – helt gratis til brug for dig og din gruppe

For at fejre Spejderdagen den 23. april har Spejderne udviklet et inspirationshæfte med 11 aktiviteter, man kan lave i spejdergrupperne. Du kan gøre aktiviteterne endnu sjovere ved at gå sammen med nabogrupper – også fra andre korps – og arrangere for eksempel et fælles løb. På den måde kan I også sammen begynde at glæde jer til den store Spejdernes Lejr 2017 – hvor man kommer til at bo sammen med spejdere fra sin egen kommune. Der er online adgang til alt materialet lige her.

Hent hæftet med de 11 aktiviteter til Spejderdagen som pdf

Husk at du kan skrive dig op til nyhedsbrevet fra Spejdernes Lejr 2017 – så er du altid helt opdateret på de seneste nyheder – for eksempel hvad deltagerprisen til lejren bliver og hvordan teltpladserne ser ud.Tag kontrol over pigespejdernes Instagram-profil

Få styringen over @pigespejder på Instagram i en uge og vis andre, hvordan dit pigespejderliv ser ud.

Nu har du muligheden for at vise hele verden, hvordan din pigespejder-hverdag ser ud. Som en del af årets landslotteri kan fem grupper fra hele landet overtage pigespejder-profilen på Instagram i en uge. Del dine billeder fra din pigespejder-hverdag og vis hvad du gør for at sælge så mange lodsedler som muligt. Tag et kig på guiden for take-over på Instagram og få inspiration til, hvordan du kan gøre.

Tjek også hashtagget #vindmedpigespejderne ud!

Hvis du gerne vil høre mere skal du bare skrive en mail til Instagram-ansvarlig Johanne Flodin på jf@pigespejder.dkEfter seks uger: Ny medlemsservice vel modtaget

Siden Spejdernes Medlemsservice gik i luften 1. februar 2016 har pigespejderne taget godt imod det nye system – og melder ivrigt tilbage, hvis de oplever fejl.

Nu har alle grønne pigespejdere skulle bruge et nyt system til det administrative spejderarbejde i seks uger. For at hjælpe alle godt i gang er der lavet en vejledning til systemet, der har været afholdt intro-kurser i XX regioner og der sidder support klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have. Henriette Schultz, medlem af projektgruppen for Spejdernes Medlemsservice, fortæller:

”Det er gået over al forventning. Vi får løbende henvendelser om småfejl og forbedringsforslag, men vi har ikke fået tilbagemeldinger om store problemer. Det er enormt hjælpsomt, at brugerne melder tilbage, hvis de oplever fejl. Det er sådan, at vi gør systemet endnu bedre.”

Få et overblik over det nye medlemsservicePåskeferie - Korpskontoret er lukket

Fra mandag 21. marts til og med mandag 28. marts 2016 er der lukket på Korpskontoret i forbindelse med påsken.

Mens Ungleder 1 og 2 kører af stablen på Spejderbakken og hundredevis af pigespejdere i hele landet er på ture og nyder, at foråret endelig er her holder Korpskontoret også påskeferie. Derfor vil der være lukket for telefoner og ikke blive svaret på mails i den periode.

Fra Korpskontoret skal der lyde et rigtig god påske til alle fantastiske pigespejdere!

 

psst: Du kan selvfølgelig altid få dit pigespejder-fix på Facebook

 

 


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top