nh_top

Skiftedag - Tillykke til Lise - KlubLiv Danmark lukker - Pigespejdere gør en forskel - Ohøj til pinsen

Korpspost 22. januar 2016

Kære leder hos De grønne pigespejdere.

Velkommen til Korpsposten fyldt med nyheder og spændende tilbud til dig. Læs bl.a. om skiftedag på den internationale post, om en pigespejderleder, der har vundet årets lederpris i Lejre Kommune og om, hvad pinsen byder på i år.

God weekend og god læselyst!Skiftedag på den internationale post

Vi får en ny pigespejder i spidsen for vores internationale arbejde. 1. februar tiltræder Katrine Grothe som International Commissioner. Katrine er lige kommet hjem efter fem måneder på verdenspigespejdercentret Sangam i Indien. "For mig er de internationale relationer noget af det vigtigste i pigespejderarbejdet. I Danmark er vi 4000 grønne pigespejdere, men på globalt plan er vi 10 millioner fra flere korps! Det er altså ikke så lidt, og jeg er sikker på, at hvis vi står sammen kan vi nå rigtig langt," siger Katrine om sit nye ansvarsområde. 

Du kan læse om, hvad den tidligere IC'er Miriam Madsen har lært igennem det internationale arbejde eller se, hvilke tre ting Katrine vil tage fat på som det første efter hun er tiltrådt. 


Gruppeleder fra Hvalsø vinder pris som årets leder

Der er andre end os selv, der kan se, hvor seje gruppeledere vi har. Da prisen som årets frivillige leder i Lejre Kommune på Sjælland blev uddelt den 16. januar 2016 gik den til en pigespejder. Gruppeleder i Hvalsø, Lise Neidel, vandt prisen for sit engagement i gruppen og sine skøre påfund. Blandt andet har hun fundet på, at alle forældre skulle klistre kunstige øjenbryn i panden til et Far-til-fire løb.

Et stort tillykke til Lise fra os alle sammen i De grønne pigespejdere.
KlubLiv Danmark er lukket ned

Det er ikke længere muligt at støtte De grønne pigespejdere, når man gør sine lokale indkøb. Initiativet KlubLiv Danmark er stoppet, fordi for få danskere har tilmeldt sig ordningen. "Vores grupper har gjort et godt stykke arbejde for at få løbet det her i gang (...) og så er det bare ekstra ærgerligt, at foreningen nu går i opløsning, uden at grupperne får odentlig mulighed for at høste frugterne af deres hårde arbejde", siger vores generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen. 

På vores hjemmeside kan du læse hele nyheden om KlubLiv Danmark og finde et brev, du kan vise til forældre og butikker, der har tilmeldt sig ordningen. Pigespejdere gør en forskel for samfundet

Som en del af projektet Iværksætteri Giver Værdi er flere grupper i hele landet begyndt at skabe projekter, der gør en forskel i deres lokalsamfund. I Randers er to pigespejdergrupper - Randers og Vorup-Kristrup og en gruppe fra Det Danske Spejderkorps Dronningborg gået sammen om at udvikle ideer til, hvordan de kan hjælpe i lokalområdet.

Over den næste tid kan man følge seks pigespejdergrupper fra hele landets forløb. Hold øje med Korpsposten og pigespejder.dk.Sig Ohøj til din pinse

Der er sørøverlejr for alle spirer og grønsmutter på Spejderklintet i pinsen den 14.-16. maj. Programmet og alle de fede aktiviteter er planlagt, du skal bare tilmelde din gruppe og selv medbringe mad og telte. Lejren koster 175 kr. pr. person for alt det sjove.

Send en forhåndstilmelding til Monica Lausten på monica@pigespejder.dk senest den 15. februar. I tilmeldingen skal du skrive din gruppes navn og et ca. antal deltagere. Så er du sikret mere information om Sørøverlejren.

 

 


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top