nh_top

Forældreboom i Isenvad - Nyborg Strand Kursus – Årets ungdomskommune – Pigespejderevent - 12-års kursus

Korpspost 23. september 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Denne uges Korpspost byder på en inspirerende historie om Isenvad, der har vendt lukning til lederopbakning fra forældrene. Nyborg Strand Kursus løfter sløret for årets program og Pigespejderevent kommer på banen med de sidste vigtige detaljer inden næste uge.

God læselyst og god weekendNyborg Strand Kursus er klar med programmet

Årets Nyborg Strand Kursus nærmer sig og byder i år på fordybelse i korpsets strategi, mod til at forandre verden og tro og livets betydning for børn, unge og voksne i dag.

Der er stærke kvinder, der på hver deres måde har forandret verden på programmet til Nyborg Strand Kursus 26.-27. november. Hella Joof, Emma Holten og Alberte Winding for bare at nævne et par stykker. Weekendens moduler tilbyder fordybelse - i korpsets nye strategi og i forkyndelse, tro og tvivl.

I lørdagens modulblok har du mulighed for at:

  • få indsigt i, hvordan du opnår de 15 timers spejderaktivitet om ugen.
  • få inspiration til det daglige spejderarbejde i grupperne
  • blive mere skarp på, hvordan vi arbejder efter korpset strategi
  • få indsigt i, hvordan vi udvikler og gør fællesskabet større i gruppen

I søndagens modulblok har du mulighed for at:

  • blive inspireret til frimodigt at forkynde til børn og unge
  • få inspiration til at forkynde i det fri
  • få indsigt i, hvilken betydning tro og forkyndelse har i det voksne liv

Hold dig opdateret om NYS på pigespejder.dk og husk tilmeldingsfristen 31. oktober.Fra lukning til lederopbakning i Isenvad

For et år siden kæmpede Isenvad med at finde ledere, forældrene så de aldrig og gruppen var på randen af lukning. To kvinder og forældrehenvendelser på Facebook ændrede på det.

Et ukueligt gåpåmod og en insisteren på, at med kun to ledere i et lille lokalsamfund, så kræver en funktionel spejdergruppe, at forældrene bakker op og giver en hjælpende hånd med. Så kort kan opskriften på succesen i Isenvad gruppe fortælles. Gruppeleder Kathrine Skovdal og hendes lederkollega Louise Henneberg måtte efter to mislykkedes forsøg på at få forældrene i tale ty til en tredje utraditionel metode. 

”Jeg sagde direkte, at jeg forventede, at alle forældre som minimum bød ind på opgaver to gange hvert halve år,” fortæller Kathrine Skovdal, gruppeleder i Isenvad.

Læs hele historien om, hvordan Kathrine Skovdal og Louise Henneberg fik vendt kursen i Isenvad, der i dag er overvældet af forældrehjælp og ovenikøbet oplever medlemsvækst. De sidste vigtige detaljer om Pigespejderevent

Om en uge sætter pigespejdere fra nord, syd, øst og vest sig i busser og drager mod Legoland. Her er de sidste praktiske detaljer inden weekenden vi alle har ventet på.

Det tredje og sidste Lederbrev er sendt ud og er også tilgængeligt på pigespejder.dk. Men der er to ting, du endnu skal være opmærksom på:

  1. Alle pigespejdere skal have tøj og udstyr med til hele dagen, når de forlader Billund Skole lørdag morgen. Husk at tropspejdere skal have deres lygte med. Bestik og service kan alle dog lade blive på skolen.
  2. Alle pigespejdere har mulighed for at købe billeder af dem selv i forlystelserne til en favorabel pris. Læs om kuponen på pigespejder.dk/pigespejderevent16

Har du husket at melde dig til Pigespejderevent på Facebook? Her får du svar på alt og kan glæde dig sammen med de 2000 andre, der også skal afsted.12-års kursus i november

Kender du et par spejdere, der skal med på deres første kursus i pigespejderland?

Til november afholder De grønne pigespejdere 12 års kursus. Man kan glæde sig til at komme på sit første kursus og møde andre pigespejdere på samme alder som en selv.

På 12-års kurset lærer spejderne en masse om det korps de er medlem af. De vil også lære at få styr på alt deres grej på rygsækløbet. Endelig vil de få en masse nye spejderveninder og opleve at de er en del af et stort fællesskab med andre piger end dem, der lige er i gruppen.

12-års kurset foregår på Holmen i København 11.-13. november for pigespejdere, der er 12 og 13 år. Invitation og tilmelding findes på hjemmesiden. Tilmeldingsfrist 11. oktober.Bor du i årets bedste ungdomskommune?

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd uddeler hvert år Ungdomskommuneprisen, 
der er en kåring af Danmarks bedste kommune for unge. Du kan indstille din kommune frem til 17. oktober og samtidig gøre opmærksom på det gode arbejde I laver i din gruppe. 

Ungdomskommuneprisen belønner kommuner, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge. 

Alle landets 98 kommuner kan nomineres, så hvis din gruppe har et godt samarbejde med kommunen kan I overveje at nominere dem til prisen inden mandag 17. oktober. Nomineringen skal sendes på mail til duf@duf.dk

Du kan læse mere om ungdomskommuneprisen og kriterier for indstilling på www.duf.dk/ungdomskommune.


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top