nh_top

Prisen på SL2017 – Gratis kurser om iværksætteri – Rapport fra Rwanda – Kandidater til HB – Sov Ude

Korpspost 29. april 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

I denne uge får du en Korpspost spækket med udviklende tilbud. Du kan læse om, hvordan du igennem Spejderhjælpsugen er med til at give børn med handicap en uddannelse i Rwanda. Der er også to gratis kurser om iværksætteri, listen med kandidater til Delegeretmøde, pris på og kort over Spejdernes Lejr 2017 og et tilbud om overnatning i det fri.

God fornøjelseSe om I har penge tilgode fra KlubLiv Danmark

Alle spejdergrupper, der tilmeldte sig KlubLiv Danmark har mulighed for at få udbetalt de penge, de nåede at indtjene mens initiativet levede. 27 grønne pigespejdergrupper har tjent penge – se om din gruppe står på listen.

Siden initiativet, der skulle støtte lokale foreninger igennem lokale indkøb, KlubLiv Danmark blev nedlagt i starten af året har DGI, der er ansvarlig for KlubLiv Danmark arbejdet på at gøre op, hvilke foreninger, der har penge tilgode.

Den opgørelse er nu klar. Du kan se, om din spejdergruppe har penge tilgode hos KlubLiv Danmark på denne liste. Der står 27 grønne pigespejdergrupper. KlubLiv Danmark opfordrer til, at man kun anmoder om at få udbetalt pengene i tilfælde af, at gruppen har tjent minimum 100 kroner.

Hvis I ønsker at få udbetalt pengene, skal I udfyde en kontaktformular og sende til DGI. Du finder kontaktformular og flere oplysninger på DGI’s hjemmeside.Nu er prisen på Spejdernes Lejr 2017 fastsat og kortet klar

Prisen for lejren for en almindelig lejrdeltager er fastsat og kortet over lejrinddelinger er færdigt. Så du kan for alvor begynde at glæde dig til sommer 2017.

40.000 spejdere fordelt på et område på cirka 2 gange 2,5 kilometer er ikke lige sådan at styre. Derfor er Spejdernes Lejr delt ind i fem underlejre ved navn Broen, Møllen, Tårnet, Slottet og Øen. Øen er lejr for frivillige og dem, der ikke deltager med en gruppe. Du kan se, hvordan de fem underlejre fordeler sig og finde listen, der viser, hvor lige præcis din gruppe er tildelt plads i nyheden på hjemmesiden.

Prisen på lejren for en almindelig lejrdeltager er fastsat til 2100 kroner, som inkluderer lejretablering, forplejning, aktiviteter, fællestransport mm.

Husk du kan følge med i forberedelserne og få de seneste nyheder om Spejdernes Lejr 2017 på lejrens hjemmeside og ved at skrive dig op til nyhedsbrevet.To fede gratis uddannelser for dig med en iværksætter i maven

Det tværkorpslige initiativ Iværksætteri Giver Værdi tilbyder lige nu gratis uddannelse for rangere, spejdere og seniorer.

Du har nu muligheden for at lære, hvordan du sammen med dine pigespejdervenner kan skabe et projekt, der rækker ud i lokalsamfundet og gør en forskel. I juni tilbyder Iværksætteri Giver Værdi to kurser – et rettet mod rangere og et rettet mod ledere for spejdere og seniorer. Kurserne klæder dig på til at ideudvikle, planlægge og realisere et projekt.

Socialt iværksætteri er når man handler på sine ideer og gør dem til virkelighed i samarbejde med andre. Det lægger sig op af spejderprincippet om at tage ansvar over for den omverden vi er en del af. Når du arbejder med socialt iværksætteri udfordrer du dig selv til at få nye ideer og søsætte projekter.

Læs om og tilmeld dig kurset for rangere

Læs om og tilmeld dig kurset for ledere for spejdere og seniorerDu kan være med til at sende børn med handicap i skole i Rwanda

Det tværkorpslige initiativ Spejderhjælpen samarbejder med Danske Handicaporganisationer om et projekt i Rwanda, der skal hjælpe flere handicappede børn med at få en uddannelse. Medlem af Hovedbestyrelsen Susanne Kolle har netop besøgt projektet.

Spejderhjælpen arbejder sammen med Danske Handicaporganisationer og partneren NUDOR i Rwanda med projektet Uddannelse for alle. Gennem projektet tjener spejdere i Danmark penge i spejderhjælpsugen til at støtte indsatsen om at få flere børn med handicap i skole.

Børnene møder udfordringer med at komme frem til skolen, at følge undervisningen hvis der ikke tages særlige hensyn og at overkomme det stigma børn med handicap er udsat for. De problemer vil Spejderhjælpen være med til at gøre noget ved igennem samarbejdet.

Der har netop været en delegation i Rwanda for at møde partnere og tale med nogle af de handicappede børn, der får glæde af projektet. Medlem af Hovedbestyrelsen, Susanne Kolle, var med som repræsentant for De grønne pigespejdere.

”Det var stærkt at se børn, der stolt kunne vise, hvor dygtige de var i skolen og indgik i undervisningen så vidt muligt på lige fod med deres kammerater, på trods af et handicap” fortæller Susanne Kolle blandt andet om turen.

”Jeg tror på, at det er et bæredygtigt projekt da der arbejdes med holdningsbearbejdning og inklusion, hvilket forhåbentlig skaber varig ændring,” siger hun.

Du kan læse mere om Spejderhjælpens projekt og se billeder fra Rwanda på deres Facebook-sideHvem skal bestemme i De grønne pigespejdere de næste to år?

Med kun en måned til Delegeretmøde på Nyborg Strand kan du godt begynde at tænke over, hvem du mener, skal sætte retningen for De grønne pigespejdere i de næste to år frem til 2018.

Alle kandidater til Hovedbestyrelsen er fundet. Ni kompetente pigespejdere med gode ideer stiller op. Her kan du se listen:

  • Agnete Harboe
  • Cecilie Bernhard Hansen
  • Charlotte Støvring Preussler
  • Christina Hald Ingerslev
  • Kira List
  • Marie Borregaard Vinther
  • Susanne Kolle
  • Tina Carøe
  • Christina Palmstrøm

Husk også at du kan læse interview med alle kandidaterne og være med til at sætte dit præg på forårets vigtigste begivenhed i De grønne pigespejdere på begivenheden på Facebook. Tilmeldingsfristen til denne demokratifest udløb i går, den 28. april.Sov ude den 21. maj – med dine spejdervenner og resten af Danmark

21. maj har Det Danske Spejderkorps taget initiativ til en national mærkedag for at få så mange som muligt ind i teltet og ud under den åbne himmel for en nat.

Der er noget magisk ved at sove ude. At ligge i teltet med veninderne og fortælle røverhistorier. Der sker noget med den måde vi er sammen på, når vi er ude i naturen. Det kan alle grønne pigespejdere skrive under på. Man kan markere Sov Ude-dagen på mange måder – det er kun fantasien, der sætter grænser. Det kan være I har lyst til at sove på en tømmerflåde, i toppen af et tårn, i telte i skoven eller noget helt fjerde. 

Hvis din spejdergruppe sover ude den 21. maj kan I sende en pressemeddelelse om arrangementet ud til lokalmedierne. Der er to skabeloner, du kan bruge:

en hvis I vil holde et åbent arrangement, hvor ikke-pigespejdere også er velkomne

en hvis I holder et lukket arrangement

 

GOD WEEKEND

 

 


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top