nh_top

120 mio. kr. til Ungdomsøen - Tilmelding åben til SL2017 - Se billederne fra Pigespejderevent - Nyt look til Medlemsservice - Giv en gave - NYS åben for tilmelding

Korpspost 7. oktober 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Tusind tak for sidst, da halvdelen af os mødtes i Billund til Pigespejderevent. En weekend med sammenhold, fællesskab og nye veninder. Se de gode billeder fra årets event. Der er gode nyheder fra det tværkorpslige samarbejde - vi har fået 120 mio. kroner til vores ø og så er der ny infopakke fra Spejdernes Lejr, der nu også har åbnet for tilmelding. NYS åbner for tilmelding. Har du bemærket, at Medlemsservice ser anderledes ud? Her er forklaringen. Endelig er det tid til at indsamle gaver, så spred budskabet i dit netværk.

God læselyst med det heleSpejderne har fået 120 mio. kr. til at skabe Ungdomsøen

I tirsdags blev det offentliggjort, at foreningen Spejderne har fået 120 millioner kroner fra Nordea-fonden til at omdanne Middelgrundsfortet til en ungdomsø for alle Danmarks unge. 

Fra foråret 2019 kan unge fra hele landet mødes om fælles aktiviteter på Ungdomsøen midt i Øresund. 120 mio. kr. fra Nordea-fonden søsætter nemlig spejdernes vision om at omdanne Middelgrundsfortet til en ø for alle unge. Ungdomsøen vil kunne rumme adventureløb i øens mange kilometer kældergange, friluftskoncerter i kanonstillingerne, lejrture omkring moderne shelters og udekøkkener, svævebaner over havnebassinet, kulturfestivaller og debatarrangementer i hangarerne, kajakstævner i den nyrenoverede havn, lederuddannelser for unge i nyindrettede mødelokaler og meget, meget andet.

Læs hele nyheden om UngdomsøenNu er det tid til at indsamle gaver

De grønne pigespejdere skal årligt modtage 100 gaver à minimum 200 kroner for at have status af at være en forening og ikke en virksomhed. Hjælp os med at skaffe dem, så vi kan få flere piger til at turde mere.

Den danske lovgivning er skruet sådan sammen, at for at have status – og de fordele der medfølger - af en medlemsforening, så skal vi modtage 100 gaver à minimum 200 kroner. Heldigvis har vi gjort det nemt for vores gavegivere at donere til os. Man kan blandt andet overføre sin pengegave via Mobile Pay på telefonnummer 2424 3028. Skriv ”Gave, De grønne pigespejdere” i kommentarfeltet og så har man støttet.

Der er fire måder, man kan give en gave på. Læs om dem alle på pigespejder.dk og spred meget gerne budskabet i dit netværk – også på Facebook.NYS åben for tilmelding

Nu kan du tilmelde dig årets Nyborg Strand Kursus, der ligger den sidste weekend i november. I år kan du blandt andet opleve Hella Joof, Alberte Winding og Emma Holten, foruden de mange moduler, der gør dig klogere på De grønne pigespejdere.

Tilmeldingen til årets Nyborg Strand Kursus er åben. En del af programmet er allerede offentliggjort og det byder på stærke kvinder, der skal tale om mod. Vær opmærksom på, at deltagerprisen i år er hævet med 150 kroner per deltager, for at følge med udgifterne til arrangementet. 

Læs alt om NYS – deluxemoduler, pris, program og meget mere på pigespejder.dk

OBS: Husk tilmeldingsfristen, der ikke er til at rykke med, den 31. oktober.Pigespejderevent blev en fejring af fællesskabet

Med halvdelen af korpset samlet i LEGOLAND myldrede det med ternede tørklæder overalt. Mod blev sat på prøve, fællesskab dyrket. Læs reportage fra dagen og få adgang til de gode billeder, der er taget.

Weekenden 1.-2. oktober blev en fejring af pigespejder-fællesskabet. Formand Christina Palmstrøm fortæller:

”Vi mærker, at vi alle sammen er en del af et større fællesskab. Større end den enkelte spejdergruppe, som man ser hver uge. For de mindste spejdere er det deres første oplevelse af det store spejderfællesskab. De møder den grønne uniform overalt i LEGOLAND på sådan en dag.”

Læs en reportage fra pigespejdernes dag i LEGOLAND

Se også alle de dejlige billeder fra Pigespejderevent 2016 i det online album

Her har du mulighed for at downloade de fotos fra din egen gruppe, så I kan bruge dem på jeres hjemmeside eller i anden af jeres kommunikation.Hov! Hvorfor ser Medlemsservice nu sådan ud?

I øjeblikket er vi ved at opdatere Spejdernes Medlemsservice og derfor ser det noget anderledes ud end du er vant til. Men bare rolig – det bliver endnu flottere og lettere at bruge, når vi er færdige.

Siden vi gik i luften med det nye Medlemsservice er der løbende blevet videreudviklet på systemet og derfor oplever du måske, at en eller flere funktioner er kommet til undervejs. Senest har vi arbejdet på designet og hvordan det bliver så overskueligt som muligt at finde det, du skal bruge i systemet. Indtil videre har et nyt design gjort det langt mere overskueligt at tilgå Medlemsservice fra mobiltelefonen, men du vil fortsat opleve småændringer i designet.

Læs om Medlemsservice og find svar på oftest stillede spørgsmål og vejledning til at bruge systemetNyt fra Spejdernes Lejr: Infopakke 2 og tilmelding

Der er flere nyheder fra Spejdernes Lejr, som du ikke må gå glip af. Forhåndstilmeldingen er åben og Infopakke 2 er landet, som levende hjemmeside.

Der er lidt under 300 dage til Spejdernes Lejr åbner. For at kunne planlægge bedst muligt, er det nødvendigt at have en ide om hvor mange, der reelt kommer. Derfor er der nu åbnet en forhåndstilmelding, hvor man kan tilmelde sin gruppe. Det er kun grupper, der skal forhåndstilmelde – det er ikke nødvendigt at forhåndstilmelde dig som enkeltperson.

Se her, hvordan du let kan forhåndstilmelde din gruppe.

Bliv også opdateret på spørgsmål om, hvad lejren kommer til at koste, hvordan du kan være med til at lave aktiviteter og hvordan du kan forberede dig bedst muligt på Danmarks største spejderlejr – alt sammen i Infopakke 2, der både er tilgængelig som hjemmeside og pdf-dokument til download.Scouts of the World Award

Vis hvordan spejderbevægelsen tager ansvar for verden omkring os - og få opbakning hele vejen og måske en pris til sidst.

Spejderne i Danmark lancerer et nyt forløb, der er udviklet af WOSM med det formål at give dig, der er mellem 15 og 26 år redskaber og opbakning til at gennemføre dit eget projekt, som du afslutningsvis får en award for.

Et projekt, der skal gøre en forskel uden for spejderbevægelsen, og hvor du mindst lægger en indsats, der svarer til 80 timer.

Kurset er tværkorpsligt og eftertragtet - så skynd dig - tilmeldingen lukker 15. oktober. Læs alle detaljer og se hvordan du tilmelder dig på pigespejder.dk/arrangementer

 

GOD WEEKEND


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top