nh_top

Udbudskatalog - Vind en oplevelse for hele gruppen – Årets Leder 2016 – Netværk i ny by - Inviter verden ind i hytten 

Korpspost 9. september 2016

Kære leder hos og ven af De grønne pigespejdere

Med kun tre uger til årets begivenhed i LEGOLAND, er der igen nyt om Pigespejderevent. Denne gang om en heldig gruppe, der kan vinde en fælles oplevelse i højderne. Derudover kan du læse om, hvad man egentlig kan bruge en udviklingskonsulent til, prisen som Årets Leder 2016 og hvordan du kan invitere verden inden for til et anderledes spejdermøde.

Rigtig god fornøjelseBrug udviklingskonsulenterne – de er til for dig

Husk at De grønne pigespejdere har to udviklingskonsulenter, der hjælper grupper med store og små udfordringer.

Hvad kan man egentlig få en udviklingskonsulent ud til? Det kan være inspiration til at skaffe nye frivillige, det kan være hjælp til at forbedre bestyrelses- og forældresamarbejdet eller hvordan man bevarer glæde og gejst i ledergruppen og meget meget mere.

Heldigvis har udviklingskonsulenterne udgivet et Udbudskatalog, der beskriver alle de ting, de kan hjælpe med i gruppen.

pigespejder.dk/udbudskatalog finder du alle tilbud, der kan være med til at rykke din gruppe og vise nye veje.Studiestart – spejdere flytter men har et stærkt netværk alligevel

I september starter mange på ny videregående uddannelse og flytter måske derfor alene til en ny by. Heldigvis står mange pigespejdergrupper klar med netværk.

De videregående uddannelser har taget hul på semesteret og mange pigespejdere er flyttet til en ny by for at studere. Heldigvis kan De grønne pigespejdere i en ny by være den bedste start til at føle sig hjemme et nyt sted.

Udviklingskonsulenterne er meget gerne behjælpelige med at formidle kontakt mellem pigespejdere der flytter og en ny gruppe.

Giv et pip, hvis du har sendt en leder videre eller kender andre unge, der kunne tænke sig at snuse til spejderriet i en ny by.Lederprisen 2016 – hylder det lokale spejderarbejde

Det er nu, du skal nominere din spejderkollega til De grønne pigespejderes pris der hylder det ugentlige lokale spejderarbejde.

Hver dag hele ugen finder ledere på kreative måder at udfordre deres pigespejdere på. De engagerer sig i pigernes hverdag, holder gejsten i regnvejr og får et smil frem blandt andre lederkolleger. De gode ledere betyder alt for den oplevelse pigespejdere får til spejdermøder og de er med til at sørge for god stemning og sammenhold i ledergruppen. Derfor skal du indstille din spejderveninde, lederkollega eller leder. Du kan stadig nå det.

Udfyld blot formularen på pigespejder.dk så har du sendt et skulderklap til hende, der gør en forskel.Vi glæder os til Pigespejderevent

Om tre uger mødes halvdelen af korpset i LEGOLAND til ballade og pigespejderenergi. En heldig gruppe vinder endda en oplevelse i højderne.

Det var en glædelig nyhed, da vi i sidste uge kunne fortælle, at 2000 pigespejdere har tilmeldt sig Pigespejderevent. Det er ikke kun grønne pigespejdere, der ser frem til at indtage LEGOLAND med spejderaktiviteter. De ansatte i LEGOLAND trækker ligefrem lod om at få lov til at arbejde, når pigespejderne kommer.

Det kan du læse om lige her

Der er endnu en grund til at vente i spænding de næste tre uger, for 33 grupper opfylder kravet om at have to eller flere medlemmer mere 1. september end de havde 1. januar i år. Alle 33 grupper deltager i lodtrækningen om en ekstraordinær oplevelse i højderne og lodtrækningen sker på Pigespejderevent.

Hold øje med begivenheden på Facebook – der kommer vigtige informationer, pressemeddelelsesskabeloner og gode historier frem til den store dag.Inviter den store verden ind i spejderhytten

Skal dine spejdere have besøg af et hold unge, der brænder for at fortælle om sult, menneskerettigheder og andre problemstillinger, som verdens fattige lande slås med? Så har du mulighed for at booke et besøg af Folkekirkens Nødhjælps Karavane.

Karavanen kører rundt i landet i ugerne 9 og 10 i 2017, og er et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælps og Silkeborg Højskoles hjemvendte frivillige, der tager ud og laver et tre timers show. Her fortæller de frivillige om deres oplevelser i ord og billeder, ligesom de inddrager publikum gennem forskellige aktiviteter. Undervejs stilles sulten med et måltid, og besøget slutter af med en lille ungdomsgudstjeneste.

Læs mere om Karavanen

Har du spørgsmål, så skriv eller ring til Søren Christensen: sc@dca.dk / 29700613Ny inspiration til at inddrage børn i beslutninger

Ny håndbog om demokrati i børnehøjde

I den nye strategi står der, at alle pigespejdere skal opleve at være en aktiv del af demokratiet, både i og uden for spejderbevægelsen. Trænger du til ny inspiration til, hvordan du kan inddrage spejderne i hverdagens store og små beslutninger? 

Måske Børnerådets Håndbog i børneinddragelse giver nye ideer?

 

GOD WEEKEND


Hvis du ikke længere ønsker at abonnere på vores nyhedsbrev, så klik her.
nh_top