Spilopspejd (3-5 år), Spirer (0.-1. klasse), Grønsmutter (2.-3. klasse), Spejdere (4.-7. klasse), Rangere (17+ år)
Forberedelsestid 15 minutter
Udendørs
Underemne: Primitiv madlavning
Ressourcerne i verden er knap, og pigerne skal lære, at man også kan spise andet, end hvad de normalt spiser.
• Buffalo- eller melorme
• Olie
• Pande
• Popcorn-net
• Rapsolie
• Finthakket løg
• Knust hvidløg
• Tomater skåret i tern
• Salt
• Sukker
• Pinde til at lave snobrød
• Snobrødsdej
1. Ormene kan tilberedes på flere forskellige måder, de kan enten laves søde eller salte til et snobrød.
2. Lav et snobrød
a. Søde orme: Varm noget sukker på en pande, og når det er varmt, blandes ormene i, så det bliver til karamelliserede orme.
b. Salte orme: Ryg ormene i røgen fra bålet i et popcorn-net. Når de
er færdig-røget, skal de steges på panden, og stille og roligt tilsættes de øvrige ingredienser (løg, hvidløg, tomat og salt).
3. Når de salte eller søde orme er færdigstegte kommes de i et snobrød, og så der serveret.
4. Tal med pigerne om, hvordan det smager, og om hvor de kan spare på kødet til dagligt.