Fjeld- og vildmarkskursus 2023

05. april 2023 kl. 20:00 - 10. april 2023 kl. 15:00 Söderåsens Nationalpark – Sverige 15+ 2800.00
Fjeld- og Vildmarkskursus er for dig, der ikke har været på fjeldet før, eller kun på kortere ture i godt vejr og uden stor oppakning. Kurset er en introduktion til …

Fjeld- og Vildmarkskursus er for dig, der ikke har været på fjeldet før, eller kun på kortere ture i godt vejr og uden stor oppakning. Kurset er en introduktion til planlægning og udførelse af ture i fjeld og vildmark, og giver en teoretisk og praktisk erfaring med alt fra udstyr til orientering samt en introduktion til fjeldførstehjælp.
Foreløbigt program

Vi mødes onsdag kl. 20 i Helsingør, hvorfra vi i samlet flok rejser til en hytte på kanten af Söderåsens Nationalpark (i Sydsverige). Ved hytten bliver du undervisti mange af de grundlæggende færdigheder, som du behøver for at kunne tage på fjeldtur. Her bliver kursisterne inddelt i 4-5 mands patruljer, som sammen skal planlægge og forberede de næste 3 dages vandring i den smukke og kuperede nationalpark. På vandreturen er der løbende instruktion i forskellige færdigheder, såsom turplanlægning, orientering og 1. hjælp. Der er også mulighed for at få testet dit og andres udstyr, få afprøvet konditionen og få de første erfaringer til fremtidige eventyr i vildmarksterræn. Overnatningen sker selvfølgelig i telt.
Kurset afsluttes mandag ved 15-tiden i Helsingør.

Emner

  Turplanlægning
  Fjeldsikkerhed>
  Rutevalg
  Færdsel i fjeld og vildmark
  Førstehjælp
  Påklædning og udstyr
  Orientering
  Proviant/mad
  Tur efter evne


Forhåndskrav

Du skal være:

  Mindst 15 år
  Fortrolig med at bruge kort og kompas
  I almindelig fysisk form og kunne bære egen rygsæk på mindst 15 kg

Turlængden kan nå op til 15 km pr. dag.

Praktiske oplysninger
Der vil være behov for, at deltagerne i fællesskab medbringer telte og trangia til brug på kurset. Det koordineres af kursusteamet i forbindelse med at kursusinformationen sendes ud. Al overnatning foregår i telt. Medbring selv personlig udrustning i egen rygsæk og nogen fornuftige vandrestøvler.

Pris
2.800 krPrisen inkluderer kursusmaterialer, mad, transport under kurset og undervisningsmaterialer.
Der udsendes deltagerbrev ca. 14 dage før kursusstart.

Kursusperiode
5.-10. april 2023

Tilmelding: 1. marts 2023

Sted
Mødested: Helsingør
Söderåsens Nationalpark – Sverige

Kontakt til Kursusleder
Christian Schubert – fjeldvildmarkskursus@fjeldgruppen.dk

Pris: 2800.00 kr

TILMELD DIG HER