FAQ om at være frivillig på et verdenscenter

Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig på et verdenscenter?

Du skal som udgangspunkt være fyldt 18 år, men der kan være undtagelser, så undersøg det hos de enkelte centre.

Hvordan ansøger jeg?

Alle fire centre har deres egne ansøgningsprocedurer, men typisk skal du indsende et ansøgningsskema, evt. en sundhedsformular og nogle referencer – altså mennesker, der kan fortælle om dig.

Inden du sender din ansøgning til et center, skal du sende den til korpsets IC’er.  Hun skal skrive under på, at De grønne pigespejdere gerne vil sende dig afsted. Hun kan også hjælpe dig med at forbedre din ansøgning, og hjælpe dig på anden vis. Husk at kontakte korpsets IC’er i god tid før ansøgningsfristen.

Hvad koster det og hvad tjener jeg?

Du får ikke løn som frivillig på et verdenscenter, men derimod kost og logi under hele dit ophold

Hvorvidt du din rejseudgifter er betalt eller ej afhænger af den roller du søger på verdenscentrene. Du skal selv betale nyt pas, visum og vaccinationer, hvis du har brug for det.

Hvordan er jeg forsikret?

Det er din egen personlige forsikring, der gælder, når du er af sted. Tal med dit forsikringsselskab om du er godt nok dækket.

Hvad skal jeg, når jeg kommer hjem?

Du er ikke forpligtiget til at aflevere en rapport, efter dit ophold på et verdenscenter. Vi håber, at du har lyst til at fortælle om din tur, eventuelt på et kursus, pigespejder.dk eller via NEKTAR.

Når du kommer hjem, skal du kontakte IC’eren, med henblik på hvordan dine erfaringer kan bruges og om du evt. har lyst til projekter på baggrund af dine oplevelser.

Skal jeg have gaver og SWAPS med?

Som frivillige på et verdenscenter møder du mange mennesker fra hele verden. Du får tit mulighed for at udveksle små gaver, mærker og lignende, såkaldte SWAPS. Det er op til dig selv, hvad du vil medbringe og hvor meget.

Hvor meget engelsk skal jeg kunne?

Det er vigtigt at du er i stand til at kommunikere på et forståeligt hverdag-engelsk.