Frederiksberg

Hjemmespejd 2021

Her nedenfor kan man finde de hjemmespejd-opgaver som hver enkelt enhed laver i 2021 nu vi ikke må mødes fysisk. Man er meget velkommen til også at lave opgaver fra de andre i gruppen og husk endelig at sende billeder af hvad I får lavet til jeres leder.

Alle i hele Frederiksberg gruppe

Vi er i februar 2021 i gang med Gå-challenge! Det handler om at vi skal ud og få noget frisk luft og noget bevægelse i kroppen.

Du deltager ved at registrere dine gå-ture enten i en app eller tegnet ind på et kort – både turene til og fra skole, når hunden skal luftes, når man skal ud med skraldet eller ned og handle. Bare husk at skrive hvor meget du får gået til din leder. Spirerne skriver til Mette, Smutterne til Pernille, Kløvere og Falke til Kir, Humlebier til Ditte og Fønix til Ida.

Desuden er der et mærke på højkant som kun kan fås hvis man laver udfordringen nu i februar. Nedenfor kan du se hvor meget du skal gå for at få mærket:

Spirer og Smutter: 15 km (50 km hvis du X’er)

Trop og ledere: 30 km (75 km hvis du X’er)

Troppens hjemmespejd aktiviteter
(Kløvere, Falke, Humlebier, Fønix)

Opskrifter på spejdermad

Jambalaya og bananer med chokolade

Linsedeller og abemad

Hjemme-aktiviteter

  1. Gå en tur i dit nærområde så ruten former en figur (fx et dyr). Tegn ruten ind på et kort, enten fysisk eller i Google Maps, så man kan se figuren.
  2. Skriv et brev til en du holder af og som du ikke har set længe. Fortæl dem fx hvad de betyder for dig eller hvad du glæder dig til at gøre med dem når det igen er muligt.
  3. Gør en god gerning for nogen der har lidt ekstra brug for det i Corona-tiden, fx købe ind for dem, tegne dem en flot tegning eller synge dem en sang med god afstand. Husk at gøre det Corona-sikkert.
  4. Find forårstegn når du alligevel er ude og gå til Gå-challenge. Er der mon vintergækker eller skud på træerne der tyder på at foråret er på vej?
  5. Lav noget fint ud af sne eller is, fx en sne-spejder eller flotte sne- og islygter.
  6. Som afslutning på Tænkedag er her en hjemmeopgave om at ‘værne om naturen’. Derfor skal I gøre noget for at værne om naturen omkring jer – fx samle skrald, plante nye planter eller give mad til naturens dyr.