Jonstrup

Forældre

I vores gruppe er din datter og hendes spejderkammerater i centrum.
Vi ønsker at alle vores piger skal udvikle sig, blive modigere, få nye venner og være en del af vores fællesskab.

Som forælder kan du hjælpe os på mange måder. Du kan:

  • Handle, køre eller bage, når vi skal på tur
  • Fortælle os, om du kan noget særligt, fx sy, førstehjælp, håndværk, fotografere eller noget helt femte. Det kan være, du kan hjælpe os med aktiviteter til et mærke eller lære fra dig til pigespejderne på et møde.
  • Deltage i de arrangementer, hvor vi inviterer forældre
  • Svare på mails, aflevere sedler og betale til tiden.
  • Melde afbud til møder og ture i god tid. Og fortæl gerne, hvis vi har planlagt noget på en dag med klassetur, koloni eller lignende.
  • Fortælle, hvis din datter synes noget har været vildt sjovt/kedeligt/svært… Så kan vi bedre planlægge spejderarbejdet fremefter.

Er din datter spire eller grønsmutte, så forventer vi derudover, at:

  • Du hjælper med at huske varmt tøj og andre ting til de ugentlige møder
  • Du hjælper med at pakke hendes rygsæk, når vi skal på tur
  • Du hjælper hende med at komme til tiden

Sæt dit præg på gruppen

Du har også mulighed for at være forældrerepræsentant i vores gruppebestyrelse, hvor du kan være med til at forme gruppen og spejderlivet for din datter og hendes spejderkammerater.
Læs mere om gruppebestyrelsen

Bliv leder

Drømmer du om at få flere sjove oplevelser i naturen? Er du fuld af gode ideer, men ingen at fortælle dem til? Kan du se det meningsfulde i at stå med en flok piger i en mudderpøl onsdag eftermiddag?

Så er det dig, De grønne pigespejdere i Jonstrup gerne vil byde velkommen i vores fællesskab.

Lige nu søger vi en frivillig kvinde, der bliver en del af holdet, der har ansvar for grønsmutterne (2. – 3. klasse), der mødes hver onsdag kl. 16.30-18. Du kommer til at give spejderne en bedre forståelse af verden, gennem forskellige aktiviteter omkring emner som pigeliv, natur, samfund og verden. Vi er udenfor hver gang og bruger naturen som ramme for vores aktiviteter.

Du skal have lysten – spejderfærdigheder kan du lære

Du kommer til at få oplevelser, du ikke får andre steder. Vi løser opgaverne sammen, vi griner sammen og vi er sammen om at give spejderne udfordrende oplevelser, så de vokser ti centimeter af bare stolthed. Som frivillig hos os får du så meget igen. Vi lønner dig ikke i kroner og ører, men til gengæld i friluftsoplevelser og umiddelbar begejstring i børnehøjde.

Du bliver en del af et hold engagerede og kreative voksne, der planlægger spejdermøderne sammen. Det betyder ingenting, hvis du aldrig selv har været spejder. Spejderne skal nok lære dig at tænde bål og binde et råbåndsknob – så det bliver skægt for alle. Vi forestiller os at du bliver spejderlærling i et halvt år, før du får eneansvar for spejdernes aktiviteter.