Book en frivillig gruppeudvikler

Du kan bestille et forløb med en gruppeudvikler ved at kontakte patruljelederen Kirstine Knudsen på gruppeudvikling@pigespejder.dk

Hvad kan du booke en gruppeudvikler til?

Gruppeudviklere arbejder med det, der giver mening hos de grupper, de møder. De kan hjælpe grupperne til at blive mere attraktive for nye medlemmer og frivillige.

De kan understøtte grupperne i processen med at lave en udviklingsplan og hjælpe grupperne til at bevæge sig derhen, hvor de gerne vil være.

Gruppeudviklerne har gennemgået en uddannelse, hvor de har lært færdigheder inden for facilitering hos De grønne pigespejdere. De har et godt kendskab til De grønne pigespejderes værdigrundlag, og de er gode til at være nysgerrige.

De har også arbejdet med tendenser indenfor frivillighed: Hvad tiltrækker frivillige? Hvilke faktorer spiller ind, når vi arbejder med andre frivillige?

Hvad arbejder gruppeudviklere med?

Nogle gange starter forløbet med et spørgeskema og derfra arbejdes der på at afdække gruppens potentiale. Andre gange kommer gruppen med en problemstilling, som de gerne vil have hjælp til at løse.

Et forløb strækker sig over 3-4 aftener. Forløbet ender med, at gruppen har nogle klare opgaver og prioriteter, de kan arbejde videre med.

Det handler tit om at bryde vaner og gøre tingene på en ny måde, så man bruger energien der, hvor det batter.

Mød de frivillige gruppeudviklere

Kirstine

Det fedeste ved gruppeudviklingsforløb er, at det er grupperne selv, som beder om hjælp. De er altså klar på, at der skal ske noget nyt og suger bare til sig af nye idéer og viden.

Jeg synes, denne type faciliteringsforløb er mega spændende. Det handler jo om at tage ud og hjælpe en gruppe ved at stille dem en masse spørgsmål og få dem til at finde svarene selv.

Det er grupperne selv, som er eksperterne. De har bare brug for én udefra til at sætte nye tanker i gang og rykke lidt på ”plejer”.

Vi vil gerne være flere gruppeudviklere, så hvis du har lyst til at prøve kræfter med denne udfordring, så skriv til os på gruppeudvikling@pigespejder.dk og hold øje med korpsets kursuskalender.