10 ting du kan lave i naturen med dit barn

11.04.2019

Foråret er her, grønne knopper skyder frem på bladene, dagene bliver lysere, og vi får lyst til at være mere udenfor. Men hvad skal vi lave?

De grønne pigespejdere har i 100 år lavet aktiviteter med børn i naturen. Seneste tiltag er spejder fra tre år sammen med mor og far. Det kalder vi Spilopspejd. Her har vi samlet vores sjoveste anbefalinger til, hvad du kan lave sammen med dit barn.

 

10 ting du kan lave i naturen med dit barn

Ingen af ideerne kræver, at du har de vildeste naturskills eller har forberedt dig i fjorten dage. Du skal bare tage jakken på og gå ud ad døren. God tur i det grønne.

  1. Gå på opdagelse i naturen og find 10 forskellige insekter. Undersøg insekterne vha. et lupglas.
  2. Gå i skoven og løft en sten. Se hvem, der bor nedenunder den.
  3. Lav en kartoffelfælde og find ud af, hvilke dyr der gemmer sig i kartoflerne i løbet af natten. Halvér og udhul en bagekartoffel, lav et hul, så dyr kan krybe ind i kartoflen. Hold kartoflen sammen med en elastik og grav den ned natten over.
  4. Gå en tur i lokalområdet og find fem forskellige ting, der ikke hører hjemme i naturen. Brug anledningen til at tale med dit barn om affald i naturen. Og hvad det betyder, når vi smider skrald på jorden.
  5. Lån en bog på biblioteket om forskellige slags træer. Find efterfølgende fem forskellige blade fra træer i naturen.
  6. Lav en trold ud af ler og materialer fra skoven. Skaf en klump ler og lad dit barn samle grene, blade, fjer og sten, der kan bruges til at lave lerklumpen om til deres egen skovtrold.
  7. Træn mod med dit barn er ved at lave en mini forhindringsbane i skoven. Bind et reb mellem træerne og lad dit barn følge rebet med bind for øjnene.
  8. Plant frø i bunden af en mælkekarton og se dem gro i vindueskarmen og hav karse til frokostbordet
  9. Lav et lykønskningskort med blomster, blade etc. fra naturen. Tag kortet med til den næste familiefødselsdag.
  10. Gå i haven og lav din egen faldfælde. Grav et syltetøjsglas ned i jorden og tjek dem dagen efter. Hvilke dyr er gået i fælden?

 

Besøg aktivitetsdatabasen

Er listen allerede udtømt? Så besøg vores Aktivitetsdatabase, hvor du finder inspiration til hundredevis af ting, du kan lave i naturen med børn.

Listen er lavet af holdet bag projektet Ud i naturen med De grønne pigespejdere. Projektet har fokus på at give småbørnsfamilier fælles oplevelser i naturen. Du kan læse mere om Ud i naturen her.