100-års jubilæum: 280 piger trodsede regnen med spejderleg i zoologisk have

14.09.2019

En fødselsdagsfest med kagekone, eksotiske dyr og spejderleg – det var hvad den regnfyldte weekend bød på, da 280 piger fejrede De grønne pigespejderes 100-års fødselsdag.

 

I region Vesterhav og region Limfjord var der i lørdags anlagt en stor fødselsdagsfest for De grønne pigespejdere. Den fælles regionsdag foregik i Jyllands Park Zoo ved Herning, hvor knap 280 deltagere mødte op. Nogle af pigerne havde brugt muligheden for at tage en veninde med, så de også kunne komme og opleve, hvordan det er at være pigespejder.

Dagen begyndte med en fælles velkomst, hvorefter der var mulighed for at i eget tempo gå rundt i hold og kigge på de mange dyr i parken, se fodringer, lege på legepladserne samt besøge de mange poster, som bl.a. bød på kompas, vingummi-langspyt og stafet i spejderfærdigheder. Der var både sol og regn, der brød de mange aktiviteter, men det var ikke noget, der slog de glade grønne piger ud af kurs, og de råhyggede sig hele dagen, fortæller Louise Gammelgaard, regionschef i region Limfjord:

”Pigerne tog regnen med et smil, og de kunne sagtens være ude hele dagen. En gang imellem kunne man lige se et tørklæde eller et hjørne af en uniform stikke ud under regntøjet. Det var så hyggeligt. Alle var glade, og der var super god stemning. Os regionschefer synes bare, det gik så godt.”

Dagen sluttede selvfølgelig af med kagekone og fælles fødselsdagssang for de 100 år, De grønne pigespejdere har eksisteret.