50år som pigespejder fejret med digital overraskelse

19.02.2021

Den 27. januar fik MariLou sig en velfortjent overraskelse, da hendes 50-års jubilæum blev fejret online af Lyngbygruppen. Hun blev rørt, da det er dette fællesskab og pigernes glæde, der har fået hende til at fortsætte som pigespejder i nu 50 år.

På trods af at vi lever i en Teams-tid, blev Marie-Louise Erhard Bergs 50 år som pigespejder fejret med manér af Lyngbygruppen den 27. januar. Da de mødets online onsdag aften i januar, var det første møde siden nedlukningen i december. Planen var at hygge med forskellige aktiviteter og markere, at en del af pigerne skulle rykke op og nogle have stjerner. MariLou vidste altså ikke, at en stor del af mødet skulle bruges på at fejre hende.

”Pludselig kom min søster, der også er med i gruppen, og begyndte at pynte op og hænge flag om mig. Jeg vidste slet ikke at jeg skulle fejres. Jeg fik en tale, blomster og kransekage. Alt imens 30 pigespejder var med på skærmen. Det blev jeg helt rørt over,” siger MariLou glædefuldt.

I slutningen af mødet sad hun både med en flot 50’årsstjerne i hånden og klistermærker i hele hovedet. Gruppelederen Frol holdt nemlig en tale, hvor hun skulle have sat et klistermærke på sig, hver gang specifikke ord blev nævnt, herunder hendes navn. Som man kan se på billedet, endte MariLou indpakket i hyldest. Med god grund, for hun har haft 50 år som pigespejder, der er værd at fejre.

Fra introvært 7-årig til modig leder

MariLou fortæller, at hun blev sendt til pigespejder af sin far som 7-årig, fordi hun var en lille forsigtig 7-årig pige, der havde brug for at lære at stå lidt mere på egne ben. Siden har MariLou da også i den grad lagt forsigtigheden væk. I dag bliver hun beskrevet som en modig leder, der tør kaste sig ud i nyt og møde pigerne i øjenhøjde.

”På de ugentlige møder tryllebinder MariLou pigerne med sin evne til altid at have et fantastisk program klart. Hun møder pigerne i øjenhøjde og giver dem mod til at prøve nye ting, også selvom det er anderledes og svært.” skriver Anne-Charlotte Finderup Berg om MariLou i en artikel til lokalavisen.

Den opfattelse af MariLou er de voksne i gruppen ikke alene om. ”Vi griner altid og laver sjov og ballade med MariLou” fortæller smutten Johanne.

Det er fællesskabet der har ført til 50 år

En 50’årsstjerne bliver ikke givet hver dag, og det er ikke alle der kan prale af at have været pigespejder så længe. For MariLou er det fællesskabet og de ugentlige møder med pigerne, der har gjort, at hun holder ved.

”Jeg har haft overvejet at prøve at skifte til spejder i stedet for pigespejder. Jeg har nemlig to drenge, der er spejdere også. Men jeg har bare haft lyst til at forblive pigespejder. Piger skal også have en chance for at vise, hvad de kan, uden der er et spil mellem kønnene,” fortæller MariLou reflekterende.

Hun forklarer, hvordan hun får energi af at være sammen med pigerne, og hvordan man ikke kan undgå at blive glad af det.

”Jeg elsker bare at se pigerne. Den glæde gør at jeg holder ved. Uanset hvor dårlig min dag har været, kan jeg ikke andet end at blive glad, når jeg kommer ned til alle de glade børn, der møder en med positive forventninger.”

50år som pigespejder er altså for MariLou langtfra slutningen, og selvom hun ville ønske, hun havde kunnet dele kage ud til dem alle, glæder hun sig bare til at se pigerne fysisk nu.