Åbningsshowet rykker til Havnepladsen i Aarhus

30.04.2019

Når op omkring 2000 pigespejdere lørdag den 4. maj stimler sammen i Aarhus for at fejre De grønne pigespejderes 100-års jubilæum bliver det på en af byens nye signatursteder ved havnen i stedet for på Bispetorv som tidligere udmeldt.

For at få mere plads til åbningsshowet, royalt besøg og tusindvis af pigespejdere har De grønne pigespejdere i samarbejde med Aarhus Kommune valgt at flytte lørdagens store spejderfest fra Bispetorv til Havnepladsen.

”Vi har fået en del tilmeldinger i sidste øjeblik og bliver flere end beregnet. Det er jo en herlig situation og derfor har vi med Aarhus Kommune fundet en mere passende lokation som festens samlingspunkt. Så er vi sikre på, at der er plads til alle,” siger Katrine Dicte Blohm. Hun er ansvarlig for jubilæumsfesten, og selvfølgelig selv aktiv pigespejderleder.

Havnepladsen er også kendt som ”arrangementernes plads” i Aarhus og pladsen tilbyder både fantastisk udsigt til vandet og til Jeppe Heins springvandslignende vandkunst, der uden tvivl vil begejstre de mindste pigespejdere.

Fra den smukt beliggende plads ved vandet sætter pigespejderne gang i århundredets fest med et åbningsshow. Her vil HKH Prinsesse Benedikte holde åbningstalen og deltager i festlighederne bagefter.

”Vi er glade for, at Aarhus Kommune støtter op om vores jubilæumsfest. Det er dejligt, at de tilbyder en af byens bedste pladser til arrangementer, så vi kan udfolde pigespejderstilen og invitere nysgerrige forbipasserende med ind,” siger Katrine Dicte Blohm.

Mod og #metoo

Dagen starter med optog fra Sankt Knuds plads gennem strøget til Havnepladsen, hvor åbningsshowet finder sted.

Mellem klokken 12.00 og 17.00 er der spejderaktiviteter for alle aldersgrupper rundt i hele Aarhus. Blandt andet:

  • En særlig spejderudgave af ”Masterchef” over bål ved Havnepladsen
  • Et bæredygtigt løb inden for hos AffaldVarme Aarhus. Pigespejderne kommer med deres version af en bæredygtig fremtid.
  • #metoo-løb om krop og egne grænser på Kvindemuseet
  • Escape Room i pigespejder edition
  • Mod bliver testet af selv de yngste i klatreparken