Aalholm et år efter opstart: Fondsbevillinger, fællesskab og flere piger

13.04.2021

Aalholm gruppe har eksisteret i omfanget af et år. Nu har de netop fået godkendt fondsbevillinger på samlet 75.000 kr. og samtidig stiger tilslutningen til gruppen, nu de endelig må mødes fysisk.

For lige over et år siden startede Christina Ingerslev en ny gruppe op i Valby; Aalholm gruppe. De nåede knap nok at mødes, før Corona lukkede al aktivitet ned. Desuden er det altid udfordrende at starte en ny gruppe, for man skal have is i maven og tro på det, selvom man står med ingen eller få fremmødte piger til de første møder. Nu har Aalholm dog nok at glæde sig over. Børnene blomster af energi over endelig at måtte mødes fysisk og bevillinger på 75.000 gør det muligt at få en masse ting fra ønskelisten.

Tiltrængt og fantastisk fysisk opstart

Aalholm har foreløbig én gruppe spirer, bestående af otte indmeldte børn. Pigerne er samlet på tværs af seks forskellige skoler og syv forskellige klasser. Det betyder at de har set hinanden flere gange over skærmen end i virkeligheden. De nåede lige at starte rigtigt op efter sommerferien, før de gik over til Zoom igen.

Selvom møderne på Zoom gik fint i en forholdsvis lille gruppe, kan Christina mærke, at fællesskabet bliver dannet endnu hurtigere nu hvor møderne er rykket udendørs. ”Jeg kan mærke, at de har været vildt glade for at se hinanden igen,” siger hun og fortæller, hvordan det pludselig går stærkt med at danne individuelle relationer.

”Nu er det nemmere at prikke en anden på ryggen og sige ’skal vi være på hold sammen?’. Forleden dag var der også to piger, der fandt ud af, at de gerne ville have en legeaftale.”

Selvom verden på mange punkter stadig er nedlukket, mener Christina ikke, at man skal være bange for at starte nye tiltag og grupper op. Tværtimod.

”Jeg oplever, at der er nogle, som har været pressede i den seneste tid. Derfor sidder der en masse piger derude, som gerne vil være en del af et fællesskab. Så vær ikke bange for at starte nye initiativer,” siger hun optimistisk.

Gruppen har især benyttet Facebook til reklame og det betyder, at der kommer nye piger der ikke kender andre – ud over at mange af pigerne tager veninder med.

At starte op er ikke en dans på roser – hold ud!

Når man starter en ny gruppe op, skal det hele ske fra bunden, forklarer Christina, og pointerer at det samtidig giver en frihed. Hvis der er nogle, som går med en drøm om at starte en gruppe op, synes Christina man skal kaste sig ud i det.

”Det er ikke en dans på roser, men man skal tro på sig selv, selvom der måske ikke dukker nogle piger op til de første par møder,” siger hun.

”Det kræver meget reklame at starte en gruppe og en del arbejde, men når det lykkes, er det superfedt”.

Nu glæder Aalholm sig til at kunne købe telte for de 25.000 de netop har fået af Nordeafondens lokalpulje. Desuden skal der købes sangbøger, dolke, spader, en printer og andet basisgrej for en bevilling på 50.000 fra DUF’s lokalforeningspulje.