Årets Leder elsker det uperfekte og uforudsigelige

17.12.2020

Helle Meibom Færgemann blev fredag aften overrasket med prisen for Årets Leder. Hun er glad og stolt over anerkendelsen, og selvom der er en lille stavefejl i trofæet, gør det intet. Helle holder nemlig af det uperfekte og uforudsigelige.

Prisen som Årets Leder blev givet til Helle Meibom Færgemann fra Christiansbjerg Gruppe ved Århus, fredag d. 11. Hun har nemlig som leder formået at skabe vækst, både i gruppens arbejde med nye aktiviteter og i medlemstal og nye aldersgrupper. Der er blevet lavet en gruppe for spilopper og mange teenagepiger hænger ved som seniorer. Helle har også formået at skabe plads til alle i ledergruppen på trods af diversitet – alle er forskellige og skal kunne bidrage med dét de kan, mener hun.

Helle er stolt over prisen og sætter især pris på anerkendelse fra gruppen, fortæller hun:

”Det betyder rigtig meget at mine piger, ledere og forældre har været aktive og gerne vil give mig anerkendelsen. For 20 år siden havde selve det at vinde måske været vildere for mig, men det er ikke så vigtigt for mig nu.”

En overraskelse i mørket

Helle var blevet spurgt om hun kunne være hjemme fredag d. 11. december, fordi alle der var nomineret til Årets Leder ville få en buket blomster. Hun forventede at Intraflora måske ville komme forbi, men der skete ikke noget i løbet af dagen. Da klokken så blev omkring 18, ringede det pludselig på, og til Helles store overraskelse stod der en gruppe spejdere og ledere foran hoveddøren.

Der blev overrakt blomster og en fin glasskål med indgravering – en indgravering med en stavefejl, som derfor kan byttes, men det ønsker Helle ikke.

”Der var en stavefejl på skålen, en lille uperfekthed, men det er jo et uperfekt år, så jeg tror ikke den skal byttes. Jeg kan også godt lide det uperfekte egentlig. Jeg er sådan én der for eksempel også synes der er noget fint over et uperfekt juletræ med to toppe.”

Desuden fik hun også en gave af sine seniorpiger med en træspork og den populære trækop. To ting hun ikke havde i forvejen og blev så glad for, at det var svært at modstå et takke-kram. Det lykkedes kun lige akkurat at overvinde trangen.

Mod til det uforudsete

Selvom Helle ikke var forberedt på, at der pludselig stod så mange glade mennesker foran hendes dør, tog det da ikke lang tid for hende at finde på en Corona-løsning på gæstfrihed. Da hun ikke kunne byde indenfor, inviterede hun i stedet til hygge på terrassen med varm kakao, cola og rosévin.

Det at modtage prisen uden at vide det, kan også siges at være i Helles egen ånd. Hun går nemlig særligt op i at lære sine piger at håndtere det uforudsete.

”Det lyder måske lidt klicheagtigt, men jeg går op i at give piger mod. Mod til at håndtere udfordringer og til at håndtere det uforudsete. Især det uforudsete synes jeg er vigtigt. Jeg prøver at arrangere aktiviteter, der handler om netop det uforudsete, for de store piger. Vi har pop-up møder på ikke utraditionelle tidspunkter, utraditionelle steder og med relativ kort varsel,” fortæller Helle. Ofte får pigerne invitationen til pop-up møderne en uge før, så det ikke er i super god tid, men stadig er praktisk muligt for dem at deltage, spørge forældre om lov og få plads i kalenderen. Det sker ofte ved en alternativ form for invitation – for eksempel hvor man skal løse en kode for at finde ud af mødestedet. Hvad der kommer til at ske af uforudsigelige ting, næste gang, er ikke til at sige, men én ting er sikkert: Helle og hendes seniorpiger har øvet sig på at håndtere det.