Årets spejderleder er Kamilla fra Haslev

20.11.2021

Prisen som Årets bedste spejderleder blev lørdag den 20. november uddelt til De grønne pigespejderes lederkonference til en lokal leder fra Haslev.

Til stående applaus og et højlydt BRAVO fra de 350 deltagere blev Kamilla Bjørg Hansen fra De grønne pigespejdere i Haslev udnævnt som Årets Leder. Det kom tydeligt bag på den unge spejderleder, at netop hun ville få med prisen ud af de i alt fem nominerede.

”Jeg føler mig overvældet. Tænk sig, at der bliver sat pris på mig og det jeg bidrager med. Jeg føler mig virkelig set og at det jeg gør, er godt. Og så når jeg ser på de andre, der var nomineret. De er bare så seje,” siger en tårevædet og stolt prismodtager.

Kamilla Bjørg Hansen er 26 år og aktiv spejderleder hos De grønne pigespejdere i Haslev. Og hendes engagement i gruppen har i år givet hende prisen og anerkendelsen som årets bedste spejderleder.

”Kamilla får prisen, fordi hun er superengageret, altid er velforberedt og virkelig brænder for pigespejderne. Under corona holdt Kamilla spejdermøder over Zoom, og så tøver hun ikke med at bruge weekender og ferier for, at pigerne kan få fantastiske oplevelser. Kort sagt er hun Danmarks bedste pigespejderleder,” lød det fra jurymedlem Grete Bækgaard.

Udfordringer klarer vi sammen

Prismodtageren håber, at hendes pris kan kaste lys på alt det gode arbejde, de laver i gruppen og betyde, at endnu flere piger finder vej til spejderhuset.

I Haslev gruppe, hvor Kamilla hører til, har de nemlig et stærkt sammenhold, hvor alle er velkomne og nye bliver mødt med et kram.

”I vores gruppe er der plads til alle. Både de stille og de vilde piger, og vi har det så sjovt sammen. Pigerne lærer af hinanden og tør mere, når de kigger på andre, der kan. Jeg er så stolt af mine spejdere, der er med på alle de aktiviteter, jeg finder på. Vi klarer udfordringer sammen,” siger Kamilla Bjørg Hansen og smiler bredt.