Bliv ungdomsdelegeret på Nordisk Spejderkonference

19.03.2021

Vi søger 1-2 personer i alderen 16-25 år, der vil være ungdomsdelegeret for De grønne pigespejdere på Nordisk Spejderkonference.

Som ungdomsdelegeret bliver du en del af den danske delegation sammen med fire andre pigespejdere samt repræsentanter fra Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne og Danske Baptisters Spejderkorps. Vi forventer, at du i samarbejde med IC’erne, Vice IC’erne samt andre ungdomsdelegerede, kan indgå i spejderpolitiske debatter og beslutninger.

Hvad er Nordisk Spejderkonference?

Nordisk Spejderkonference svarer lidt til vores eget Delegeretmøde – men på Nordisk plan. Konferencen afholdes hvert tredje år, hvor vi fastlægger den kommende strategi, samt debatterer, planlægger og videns deler mellem de mange spejderkorps i Norden.

Programmet vil indeholde en kombination af formelle møder, sociale aktiviteter og workshops. Du vil undervejs få mulighed for at deltage i et udvalg af spændende workshops, såsom:

  • FN’s Verdensmål
  • Kommunikation
  • Erfaringer med spejderarbejde under en pandemi
  • Internationalt Spejderarbejde
  • Videreudvikle nordisk spejderarbejde og arrangementer
  • Vækst

Vigtige datoer

Nordisk Spejderkonference foregår i år online fra den 13.-16. Maj 2021. Selvom det er online, forventes det at den danske delegation sidder samlet fysisk et sted i landet under hele konferencen.

Ydermere forventer vi, at du kan deltage i et eller flere forberedelsesmøder sammen med den danske delegation op til konferencen. De grønne pigespejdere dækker rejse- og opholdsomkostninger.

Du skal have lyst, engagere dig og kunne engelsk

Konferencen kommer til at foregå på både de nordiske sprog og engelsk, derfor er det en fordel hvis du taler og læser engelsk på et godt niveau. Dertil vil det være godt, hvis du er tryg ved at indgå i samtaler og debatter blandt mange nye bekendtskaber.

Vi forventer, at du vil deltage engageret i arbejdet før, under og efter konferencen. Du skal være forberedt på og villig til at sætte emner på dagsordenen.

Vi håber desuden, at du vil være med til at opdatere De grønne pigespejderes sociale medier, så vi kan vise vores medlemmer, hvad man får ud af at deltage på internationale events og konferencer.

Desuden håber vi, at du kan have lyst til at løfte opgaver for De grønne pigespejdere på nationalt eller internationalt niveau i fremtiden.

Få et nordisk netværk

Du får et godt indblik i, hvad der rører sig i Norden og det nordiske spejderarbejde, og du får mulighed for at påvirke den nordiske politiske dagsorden, samt arrangementer på tværs af norden de næste tre år. Du vil få et bredt netværk blandt de nordiske spejderkorps, hvoraf du kommer til at samarbejde med store dele af dem.

Kontakt

Charlotte Støvring Preussler

charlotte@pigespejder.dk

27 43 90 85

Ansøgningsfrist

06.04.21