“Børnene lærer om åbenhed og andre kulturer og de lærer mig at bygge med rafter”

27.09.2019

Sigita er fra Litauen og har aldrig været spejder. Men i øjeblikket er hun frivillig i Aarhus-gruppen Hasle-Møllevang. Hun har stået for et par møder helt selv og så er hun helt benovet over, hvor seje og selvstændige de unge pigespejdere er.

Podcasten Pænt Goddag er en podcastserie, hvor to nysgerrige pigespejdere undersøger, hvad det vil sige at få nye frivillige med eller uden spejdererfaring til at føle sig godt tilpas i gruppen og indhylle dem i fællesskabet.

Maria Morel, den ene af værterne for podcasten er taget på besøg i Hasle-Møllevang gruppe for at tale med Sigita, der er udvekslingsstuderende i Danmark og frivillig i gruppen. I podcasten taler Maria med Sigita om, hvordan det er at komme som udlænding og uden spejderefaring ind i en gruppe.

Opslag om frivillig job online vakte interesse

Sigita fra Litauen stødte på pigespejdergruppen i Hasle-Møllevang ved Aarhus på en hjemmeside med oversigt over frivillige jobs i området. Her havde Hasle-Møllevang et opslag på, som fangede Sigitas opmærksomhed.

I dag er der gået halvandet år og Sigita er stadig på udveksling i Danmark og stadig aktiv i spejdergruppen.

“Gruppen er virkelig støttende og inddrager mig i opgaver. Jeg har virkelig fundet et fællesskab her,” kan du blandt andet høre Sigita fortælle i podcasten.

Alle lærer nyt

I afsnittet, der varer 22 minutter forsøger Sigita også at sætte ord på, hvad hun som international frivillig giver til fællesskabet og ikke mindst, hvad hun selv får ud af at være med.

“Fordi jeg er med lærer børnene om åbenhed og andre kulturer og de lærer mig en masse om at bygge med rafter,” griner hun.

Lyt til podcasten