Coronalukning i Nordjylland: hvordan går det Vildænderne?

24.11.2020

Vildænderne har lukket ned for fysiske møder. Ventetiden er træls, men de har ikke mistet håbet. Ugentlige Zoommøder i tropsgrupperne har desuden vist sig også at have positive aspekter.

Vildænderne er en af de enheder, der har måttet lukke helt ned endnu engang, fordi de befinder sig i Nordjylland.

”Vi valgte selv at lukke ned fra den femte september. Vi kunne se at alle andre grupper i området gjorde det, og så syntes vi, at det var lidt underligt at fortsætte. Selvom det da er ærgerligt, at vi kun lige havde fået lov at åbne op og så måtte lukke ned igen,” fortæller Louise Mayer Jørgensen, der er gruppeleder i Vildænderne.

På trods af gruppen er ærgerlig over igen at lukke ned, forsøger de at holde gejsten oppe, selvom det kan være svært. Lederne er i gang med at planlægge forårets arrangementer og håber på, at de får lov at gennemføre den. Alle synes, det er lang tid, at gå og vente på at måtte starte op i december, men samtidig glæder sig supermeget til at måtte mødes igen.

Succes med ugentlige tropsmøder på Zoom

Vildænderne har dog ikke lukket helt ned, for deres to tropsgrupper mødes stadig over Zoom ugentligt. Selvom de selvfølgelig hellere ville mødes fysisk, tager tropspigerne det godt, og hjælper med at finde på, hvilke aktiviteter de skal lave. Louise ser endda enkelte fordele ved at mødes online:

”Egentlig fungerer det fint at få alle til at blive hørt, når vi er på Zoom. Her får vi nok lidt mere fokus på at få alle med. Normalt er der altid nogle, der råber højst, og så er det dem, der kommer fokus på. Nu bliver alle hørt lidt mere ligeligt”

Sidste gang, der var møde quizzede pigerne i Kahoot, og forrige gang løste de koder. Det var primært morsekoder, som pigerne hver især skulle løse online. For eksempel gav Louise dem koder, der ledte dem frem til Rundetårn.

”Da jeg sidste gang gav spejderne til opgave at løse koder, var det tydeligt, at der var en, som tog styringen. Så fik resten koden givet af hende. Da vi gjorde det online denne gang, var pigerne tvunget til at prøve at løse opgaven selv. Det fungerede godt, og de syntes det var sjovt,” forklarer Louise.

Har du bud på Zoom spejderaktiviteter?

Vildænderne glæder sig virkelig til at kunne mødes igen fysisk og håber, det bliver til deres juleafslutning d. 9. december, som planlagt. Indtil da kunne de godt bruge noget inspiration til, hvad man kan lave af online spejderaktiviteter – så hvis du har god erfaring med noget eller en idé til en god Zoom-aktivitet, må du meget gerne dele den. Det er nok desværre ikke sidste gang, vi får brug for den slags inspiration i forbindelse med Corona.

Send din idé til Maria fra Korpskontoret: mlg@pigespejder.dk

Så samler vi dem til inspiration på hjemmesiden, når/hvis der er kommet en håndfuld idéer.