De grønne pigespejderes nye uniform – spejdertrøjen – klar til salg

08.04.2021

Den nye uniform, spejdertrøjen, er landet og du kan få fingre i den fra mandag den 12. april kl. 12.00, hvor De grønne pigespejderes webshop, 55°NORD, lancerer trøjen til salg.

Nu skal du ikke vente længere. Fra på mandag den 12. april kl. 12.00, kan du købe den nye uniform hos 55°NORD. Siden november 2019 har den nye uniform været ventet med spænding. Coronapandemien forlængede produktionstiden i hvad der føles som det uendelige, men nu er den her endelig. Spejdertrøjen, der er De grønne pigespejderes nye uniform.

”Det er så glædeligt, at de mange nye pigespejdere, der ikke har haft en uniform siden de blev medlemmer eller er vokset ud af den gamle, nu endelig kan få en grøn uniform,” siger formand Pia Risør Bjerre.

Spejdertrøjen er lavet i sweatshirtmateriale af 60 procent bomuld og 40 procent polyester. Den har flere lommer med lynlås, broderet logo og en skrå lynlås, der gør, at det ser pænt ud med tørklæde på, både når trøjen er lukket og når den står åben. Købsprisen er 399 kroner.

Den gamle uniform må stadig bruges

Du er velkommen til at bruge din gamle uniform så længe, du har lyst, men den vil ikke længere være at finde på hylderne hos 55°NORD, nu hvor spejdertrøjen erstatter uniformsskjorten som De grønne pigespejderes officielle uniform.

Samtidig med at den nye spejdertrøje blev også beslutningen om at sætte mærkerne andre steder end på trøjen præsenteret. Det vakte mange følelser i medlemmerne. Til De grønne pigespejderes delegeretmøde den 12.-13. juni er der kommet flere henstillinger og ændringsforslag til vedtægterne, som netop handler om uniformering og mærker. Hovedbestyrelsen glæder sig til en god debat om emnet, og vil naturligvis respektere medlemsdemokratiet og det, der besluttes på Delegeretmødet i juni.

”Hovedbestyrelsens holdning er fortsat, at vi godt kunne tænke os at se mærkerne andre steder end trøjen. Vi tror på, at vi på den måde kan gøre endnu-ikke pigespejdere nysgerrige på, hvad vi er for et fællesskab ved at de møder mærker og aktiviteter andre steder, før de kommer til deres første pigespejdermøde. På den måde tror vi på, at tærsklen for at blive pigespejder bliver lidt lavere og at vi derfor får mulighed for at byde endnu flere piger velkommen i pigespejderfællesskabet,” fortæller Pia Risør Bjerre.

Tal om mærkerne i gruppen

I mellemtiden opfordrer hovedbestyrelse grupper til internt i ledergruppen til at tage en snak om, hvad I vil gøre med mærkerne hos jer frem mod Delegeretmødet. Til det formål har en arbejdsgruppe lavet en print-selv og fold flip-flap med otte spørgsmål om mærker, der kan sætte gang i samtalen i gruppen. Se flip-flap (åbner pdf)

Som en ekstra hjælp til grupper er der også lavet et udkast til et forældrebrev, som gruppen kan sende til forældre med besked om, at den nye spejdertrøje er kommet til salg. Det kan du hente i wordformat her.

Se flip-flap og forældrebrev her

pdf Flip-flap samtalestarter om mærker VIS PDF
word Forældrebrev om ny uniform Download