Den lille spejderuge var en succes – så lad os gøre det igen!

14.09.2019

Man kan lære meget nyttigt af at gå til spejder, men det er det måske ikke alle, der ved. Derfor blev der i uge 36 holdt Den lille spejderuge for første gang nogensinde, hvor 17 børnehaveklasser skulle snuse til spejderlivet. Det gik så strålende, at tilmeldingen til næste år allerede er åben.

Forarbejdet startede tilbage i januar, da Den lille spejderuge skulle planlægges. Ugen skulle vise eleverne i de 17 børnehaveklasser, hvad spejder er, og hvor sjovt det kan være. Ugen bød på spejderaktiviteter, og hver elev fik blandt andet en rygsæk med insektglas, bakker og andet grej til at undersøge skovens dyr med hjem. De fik også en spejderbog med sjove opgaver og andre sjove børnevenlige spejderting. Og selvom det er det første år med spejderugen, så har det været en stor succes, fortæller Laura Strauss Hansen, der er studentermedhjælper på projektet:

”Feedbacken har været utroligt positiv. Børnene, børnehaveklasselederne og alle andre, som har været involveret i Den lille spejderuge, har været glade og overraskede over, hvad Den lille spejderuge kunne tilbyde. Taget i betragtning af, at det er første år, er der meget få ting vi skal ind og ændre. Alene dét, er jo en succes.”

Derudover har spejdergrupperne været dygtige til at bakke op om projektet, og Laura Strauss Hansen og de andre udviklere af Den lille spejderuge er meget stolte af de frivillige, der har taget initiativ til at holde åbent hus i forbindelse med afslutningen på Den lille spejderuge, så man fik fulgt spejderugen helt til dørs. Søndagen efter den lille spejderuge var nemlig Naturens Dag, som flittigt blev brugt rundt omkring i landet til at åbne spejderdørene for nysgerrige (måske) kommende spejdere.

Der er allerede nu åbent for tilmeldingen til næste års Den lille spejderuge, og man skal være hurtig for at sikre sig en plads til næste år. Der er allerede tilmeldt 41 klasser til næste års spejderuge, så hvis du kender en børnehaveklasse, der skal ud og teste spejderlivet, så kan man finde mere information på www.denlillespejderuge.dk.