Detmedgud.dk går i luften

18.11.2019

Nu bliver det endnu lettere at finde inspiration til at lave vedrørende aktiviteter om kristendom og religiøsitet. Ny webside med aktivitetsmateriale om tro og tvivl er online.

Ny webside med forkyndelsesinspiration til alle børne- og ungegrupper er nu i luften. Målet med den nye side er at inspirere og servicere de 20.000 frivillige ledere, der er engageret i organisationerne bag, i arbejdet med at skabe rum for tro blandt børn og unge. Andagterne skal inspirere til at bygge bro mellem børn og unges hverdag og teologiske emner som mod, håb, skam og skyld, så det bliver relevant i deres liv.

”Vi er glade for at være en del af projektet, der er sat i verden for at give spejderledere inspiration til at lave aktiviteter der giver eftertanke og refleksion omkring tro og tvivl,” siger Cathrine Støvring Preussler, formand for De grønne pigespejdere.

Det er KFUM-Spejderne, KFUM og KFUK, De grønne pigespejdere og FDF, der står sammen om projektet i tæt sparring med Center for Ungdomsstudier og Folkekirkens Uddannelse- og Videnscenter og med udviklingsmidler fra Y´s Men. Hjemmesiden er en relancering af detmedgud.dk, der første gang gik i luften i efteråret 2005, og nu bliver for relanceret for tredje gang.

Det nye på siden

Den nye detmedgud.dk er skabt, så den tilpasser sig efter din skærm, hvad enten du tilgår via mobil, tablet eller desktop. Søgemulighederne er også forbedret, det er således muligt at søge på aldersgruppe, antal og tidslængde, desuden er alt materiale inddelt i kategorierne ”Lyt”, ”Snak” og ”Gør”, som samler forskellige andagtsformer og sætter lederens ønske til at skabe rum for tro i centrum. Endelig er det muligt at søge på børnenes forskellige hverdagsord og temaer som Skolen, Venner eller Mobning og møde dem i øjenhøjde ad den vej.

”De nye funktioner på siden betyder, at databasen kommer endnu mere i øjenhøjde med brugerne og gør det lettere at for dem at relatere religionsspørgssmål til pigespejdernes hverdag,” siger Cathrine Støvring Preussler.

Det er webbureauet Decato, der har designet og programmeret den nye side i forlængelse af den fælles frivillige styregruppes ønsker. En redaktionsgruppe med repræsentanter fra alle organisationer har og vil løbende indsamle og udvikle flere andagter til hjemmesiden.