Efter de gik i gang med Ledermærket: Vi bliver hængende efter møderne og hyggesnakker

28.01.2019

Nytårsklokkerne havde knap nok ringet færdig, før ledergruppen i Skt. Jakob satte sig sammen og lavede første aktivitet til Ledermærket, der er en del af jubilæumsmærkerne.

I Skt. Jakob har de besluttet, at alle med en eller anden form for lederansvar blev inviteret til at være med til at tage mærket. Det betød, at de mange unge spejdere, der havde været på Ungleder i efteråret 2018 også var med.

Nye venskaber i ledergruppen

Første aktivitet til mærket er et brætspil, der skal sætte gang i samtalen blandt lederne.

“Spillet handler både om udviklingen i vores gruppe, og så er der spørgsmål af mere personlig karakter, hvor vi åbner os op for hinanden,” fortæller Nadja Chrestensen, der er tropleder i Skt. Jakob.

Et af spørgsmålene går blandt andet på, at deltagerne skal svare på, hvad deres bedste spejderoplevelse har været. Her havde flere af deltagerne den samme oplevelse fra Spejdernes Lejr 2017, og det gav anledning til nye snakke.

“Vi er kommet tættere på hinanden på kryds og tværs af alder og enheder,” siger 18-årige Nadja, og uddyber:

“Nu bliver lederne fra flokken hængende for at snakke med os, og vi spørger ind til, hvordan det går i hinandens liv.”

Spillepladen findes som bilag til Ledermærket, og det hele kan downloades direkte under menuen Mærker her på siden.

Hverdagen glider lettere

Det er ikke kun hyggesnakken, der løber lettere i gruppen. Lederspillet har også rusket op i faste opgavefordelinger. Nu hjælper alle med hverdagens praktiske gøremål, i stedet for at det er de samme to. Og som bonus oplever lederne, at det er en sjov og god måde at være sammen på – fordi de nu kender hinanden bedre.

Nadja er begejstret for, at der er nogle, der har tænkt sig godt om og udviklet aktiviteter til lederne.

“Det er et fedt mærke. Man kan gå til det, som det passer. Vi har for eksempel besluttet, at vi vil tage en del af det på en weekendtur til marts og så har vi sidste del i efteråret,” fortæller hun.