Et nyt pigespejder.dk er i luften

04.10.2018

I denne uge skiftede pigespejderne look i den virtuelle verden. En ny hjemmeside er lanceret og med den også nye hjemmesider til grupperne.

Monica sætter hånden lige i midten af den store røde knap.

”Er det nu? Nu er det nu,” jubler hun.

Monica Hald Ingerslev fra Jonstrup gruppe har været med i arbejdsgruppen bag den nye hjemmeside helt fra de første drømme blev luftet tilbage i januar. Mange har mødt hende på kurser i gruppehjemmesider, hvor hun har guidet ledere igennem opbygning og funktioner for at gøre så mange som muligt klar til dette øjeblik. Nu bliver det rullet ud.

”Det er så flot og manner et arbejde,” siger Monica mens hun klikker sig rundt på siderne. ”Jeg har sådan glædet mig til, at alle grupper får lov til at bruge det, siger hun”

Se den på mobilen

Den nye hjemmeside er mobiloptimeret. Det betyder, at designet et tilpasset, så det fungerer på en smartphone eller en tablet. Det har været vigtigt for arbejdsgruppen bag hjemmesiden, at det nye pigespejder.dk skulle være til at navigere i på en telefon.

”Mange ledere har brug for at tjekke en information, mens de er på farten, eller bede forældre udfylde indmeldelse efter endt spejdermøde. Det får de langt bedre mulighed for med den nye side. Omkring 80 procent af brugerne kommer fra mobiltelefoner, så selvfølgelig skal siden fungere optimalt på små skærme,” siger Pernille Skovgaard Poulsen, der også har siddet i arbejdsgruppen.

Søg dig frem

Derudover har den nye side fået en supersøgefunktion. Du kan se den centralt på forsiden eller med den lille lup øverst på alle sider.

”Vi havde brug for et pigespejder-google. Mange af dem, der bruger hjemmesiden ved, hvad de leder efter, men ikke hvor de finder det. Derfor har vi prioriteret at få en supersøgefunktion for at gøre det så nemt som muligt for brugerne,” siger Lise Neidel, der også var med i arbejdsgruppen.

Uvurderlig økonomisk støtte fra Vanløse

Den nye hjemmeside har længe været et ønske ikke mindst da den gamle side flere gange i løbet af det sidste år var ramt af nedbrud. Nu har vi en opdateret og sikker side, der skulle gå fri af nedbrud. Det er i høj grad Vanløse gruppes fortjeneste, da de valgte at give korpset en pengegave på en halv million kroner efter salg af en ejendom. Heraf havde Vanløse bestemt, at de 300.000 kroner skulle gå direkte til en ny hjemmeside. Det betød, at arbejdet med  hjemmesiden kunne begynde og vi i dag kigger på resultatet.

Fortæl om din oplevelse

Nu hvor hjemmesiden er lanceret vil arbejdsgruppen opfordre alle til at gå på opdagelse og se, hvad der gemmer sig bag menupunkterne. Hvis du støder på noget, som ser underligt ud eller en anden form for uhensigtsmæssighed, så meld det meget gerne ind til hjemmeside@pigespejder.dk. Det er helt naturligt, at der kan opstå små forskydninger, når man lancerer så stort en hjemmeside. Hjælp os derfor med at opdage dem.