Få en helt særlig Tænkedag med dette materiale

30.01.2023

Den 22. februar er et fantastisk første højdepunkt på året, hvor spejdere i hele verdenen fejrer World Thinking Day, på dansk Tænkedag. Det er en god måde at blive forbundet til pigespejdere på tværs af hele kloden.

I perioden fra 2022 til 2024 er temaet for Tænkedag ”Vores verden, vores fremtid”, og specifikt i år er fokus på miljøet og fred. Vi undersøger blandt andet, hvordan vi kan skabe forbindelse til naturen og handle i eget liv og i samfundet for at bringe fred gennem naturen.

Du kan finde aktivitetsmateriale fra World Association of Girl Guides and Girl Scouts på vores hjemmeside. Det er oversat og klar til en interessant tænkedag den 22. februar, og du kan finde det lige her.

Tænkedagsmaterialet indeholder en introduktion til emnet, som du som leder kan sætte dig ind i, en ordbog med de begreber dette års Tænkedag kommer ind på, en beskrivelse af hvordan man kan donere penge til Den Internationale Tænkedagsfond og en aktivitetsguide og meget mere.

Hvorfor lige den 22. februar?
Idéen til Tænkedag opstod i 1926 under World Association of Girl Guides and Girl Scouts fjerde verdenskonference for at have en dag, hvor man kunne tænke på andre spejdere i verden. Da Baden-Powell startede spejderbevægelsen for 116 år siden i 1907, og hans kone Olave Baden-Powell senere overtog pigespejderbevægelsen, valgte man at sætte datoen på den dag, hvor de begge havde fødselsdag: den 22. februar. Det var først i 1932, at fundraising blev en del af Tænkedag, og det kan I også gøre i jeres gruppe. Det kan du læse mere om i aktivitetsmaterialet eller på vores hjemmeside.

I dag er det et af større internationale spejderevent for spejdere af alle nationaliteter og baggrunde. Det er en dag, hvor man kan sende en tanke til andre i verdenen og donere penge til, at endnu flere børn og unge på tværs af jordkloden kan blive spejdere.

Find aktivitetsmaterialet til Tænkedag her.

Du kan bestille et mærke til dine spejdere, der passer til aktivitetsmaterialet, og det foregår via World Association of Girl Guides and Girl Scouts’ online shop, som du kan finde link til her.

Hvis du vil læse mere om tænkedagen, så kan du besøge Pigespejdernes Fællesråd Danmarks hjemmeside her.