Fejr naturen og friluftslivet gennem to store landsdækkende events

07.03.2023
Foto: Christian Blom-Bloch

Vær med til at dele din naturglæde med andre! I sensommeren arrangeres to store landsdækkende events i forlængelse af hinanden – Naturens uge og Nat i Naturen. Der er altså tale om den helt store fejring af både naturen og friluftslivet – helt unikt for dit spejderliv.

Tag på opdagelse i naturen

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser, som bidrager og inspirerer til gode naturoplevelser.

Eventet afholdes hvert år for at give børn og deres familier en anledning til at gå på opdagelse i naturen og give dem inspiration til at komme mere ud hele året – resten af livet! Naturens Uge åbner derfor dørene op for dig og naturen og inviterer jer til at udforske hinanden, for at vise hvor nemt og sjovt det er at færdes i naturen og få gode naturoplevelser.

I år er temaet ”Naturen under overfladen” med fokus på den blå natur – både i form af viden om vandmiljøet og i alt det fede, man kan lave ved og i vand. Hvis ikke du har adgang til vandet, men alligevel gerne vil lade dig inspirere af årets tema, kan ”Den skjulte natur under overfladen” være omdrejningspunktet for dine aktiviteter, f.eks. under barken på et træ, under jordoverfladen eller lignende.

Naturens Uge afholdes i uge 36 fra den 4. til og med den 10. september. Læs meget mere om Naturens uge her. 

Naturens Uge støttes af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden.

Oplev naturen om natten

I stedet for at ligge trygt under den lune dyne i din bløde seng opfordrer Nat i Naturen dig til at komme ud og opleve naturen, når mørket er faldet på. Om natten åbner der sig nemlig en helt ny verden af oplevelser med en helt særlig magi, som alle fortjener at opleve. Nattens dyr og stjernerne kommer frem, og du får mulighed for at opleve naturen på nye og intense måder.

Om du vil kigge på stjerner, lege mørkelege, gå på jagt efter dyrelyde, fortælle røverhistorier i soveposen eller hygge rundt om bålet er helt op til dig! Vi ved bare, at det giver helt særlige oplevelser, når du samles med dem, du holder af om natten.

Nat i Naturen afholdes fra den 2. til og med den 3. september. Du kan læse og finde meget mere inspiration om Nat i Naturen her. 

Nat i Naturen er et partnerskab mellem Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps, Naturstyrelsen og Ungdomsringen.