Flødebolleløb, appelsindans og menneskebingo: Sådan fejrede Region Kattegat Regionsdagen

10.04.2019

Lørdag den 23. marts var lige knap 200 mennesker fra Region Kattegat samlet i Randers til Regionsdag med jubilæumsfejring.

Fotos og tekst af Frida Viktor

Både de yngste og de ældste spejdere, ledere, Augustaer og forældre mødte op ved Randers Naturcenter.
Det hele startede med en fælles velkomst og fællessang for alle 200 fremmødte. Derefter tog smutterne på Augustaløb og tropsspejderne lavede lækre retter over bålet.

“Det der er fedt på en dag som i dag er, at man kan mærke fællesskabet og glæden allerede fra start. Da vi mødtes på Naturcenteret og sang fællessang, så opdager man, hvor mange pigespejdere, der egentlig er”, siger Helena, forældre til pigespejder fra 2. Randers.

Augustaløb med lagkage og flødeboller

Ti poster fordelt omkring Naturcenteret og Randers by udgjorde smutternes Augustaløb. Løbet var ikke en konkurrence, derimod var formålet at hygge sig og nå så mange poster, man kunne.
Posterne bød på en masse grin, sjove udfordringer og aktiviteter, hvor der skulle samarbejdes.
Særlig en post var en favorit blandt deltagerne: lagkageposten. Her krævede det masser af samarbejde og kommunikation, for hende, som skulle samle den, havde bind for øjnene. Så det var op til resten af holdet at guide og dirigere hende, hvilket gav anledning til masser af grin.

“Man mærker virkelig pigespejderfællesskabet, når så mange af os mødes”, siger gruppeassistent hos Christiansbjerg gruppe Annemarie, der hjalp til på lagkageposten. “Pigerne har syntes det var virkelig sjovt. Det eneste der var svært, var at bestemme, hvem af dem der fik lov til at få bind for øjnene og lave lagkagen”, griner hun.

Andre poster bød på forhindringsbane, ballonskydning og løsning af rebus samt flødebolleløb. Her skulle en flødebolle balancere på panden, imens man fulgte et reb, hvilket også skabte stor begejstring blandt pigespejderne. “Det har været sjovt i dag. Det sjoveste var helt sikkert flødebolleløbet”, siger en begejstret smutte fra Allingåbro.

Der snittes pinde til flotte navneskilte
Pigespejdere i fuld gang med at lave lagkage

Mad over bål og menneskebingo

Mens Augustaløbet var igang var tropperne og seniorer på Naturcenteret for at lave 3-retters menu over bål. Hver patrulje havde et årti som tema for deres madlavning og bordopdækning. Fokus var på et ryste alle pigespejderne sammen, så maden blev spist sammen ved et langbord, hvor der var mulighed for at snakke med de andre patruljer.

“Det er fedt at se dem sidde og spise med hinanden ved langbordet”, siger Kirstine, regionschef og i Regionsdagens planlæggerteam. “At de deler maden og snakker på kryds og tværs er så fedt at se. Man kan blive helt rørt.”

Udover madlavning var der også arrangeret blandt andet snørrebåndsspisning og appelsindans, som til en rigtig børnefødselsdag. Derudover blev pigerne også godt rystet sammen til menneskebingo. Her fik hver patrulje uddelt en plade, hvorpå der stod nogle udsagn, fx. “find en pige med en fletning på 17 cm”. Pigerne skulle så ud at finde andre, der passede til de udsagn. På den måde fik de snakket med en masse fra de andre grupper.

“Menneskebingo gik rigtig godt. Da vi var færdige, kom der nogle og spurgte, hvad de havde vundet. Jeg sagde, at de havde vundet at have mødt en masse nye veninder, og pigerne svarede: ‘nårh ja, det er også ret fedt'”, siger regionschef Kirstine.

Også blandt pigerne var der begejstring:  “Til appelsindans skulle vi være sammen med en, vi ikke kendte, og det gjorde at jeg mødte en rigtig sød pige”, siger Louise på 12 år fra Hasle-Møllevang gruppe. “I starten var jeg lidt nervøs for at snakke med dem, jeg ikke kendte, men der er jeg ikke længere. Jeg har fået så mange nye venner i dag. Det er mega fedt.”

Glade pigespejdere til fællesspisning ved langbordet

God stemning og interesserede lokale

Arrangementet trak i løbet af dagen opmærksomhed fra nysgerrige, og særligt dem der stod på posterne rundt i Randers by sørgede for at dele flyers ud til forbipasserende piger. Derudover var Spejdermuseet også åbent og blev besøgt af mange lokale i løbet af dagen, der var nysgerrig og ligeså glade som de mange pigespejdere.

“I løbet af hele dagen mødte man kun smil”, siger Maja, der er tropleder i 2. Randers og med i planlægningsteamet for Regionsdagen.

Dagen sluttede af med fællessang med instrumenter og en god omgang kagekone. Overalt var der glade pigespejdere, som i løbet af dagen havde være med til at skabe en god fælles fejring.

“Vi har formået at inddrage alle. Alle aldersgrupper, spejdere, ledere, forældre og Augustaer”, siger regionschef Kirstine. “Det har jeg aldrig prøvet før, men det har været helt fantastisk. Det er den store opbakning fra alle, der gør, at en dag som i dag lykkedes”, slutter hun af.