#gåchallenge2021: Pigespejderne går Danmark tyndt. Hvor langt kan jeres gruppe gå?

12.02.2021

Bind snørebåndene, lyn vinterjakken og prik til dine spejderveninder. Du og din patrulje er nemlig inviteret med på pigespejdernes gåchallenge! I hele landet går vi sammen-hver-for-sig, så langt som muligt.

Skal jeres patrulje med på gåchallenge2021? I Region Øresund er der allerede en del grupper, der er hoppet på den nye udfordring, der handler om at gå så mange kilometer som muligt per gruppe på en månedstid. Men hvorfor holde det til grupper i Øresund? Alle friske pigespejdere i hele landet inviteres nu med på gåudfordringen. Det gælder både dem, der normalt går, dem der lige skal hives med ud, spirer, tropper, smutter – kort sagt kan alle være med.

To mål at gå efter

Der er ikke nogen regler for, hvor langt man skal gå for at være en del af udfordringen. Det handler om at være med. Men når det er sagt, er der to mål, man kan gå efter.

For det første gælder det om at gå så langt i gruppen som muligt, hvilket gøres op i gennemsnitlig kilometer per medlem. Da Frederiksberggruppen startede udfordringen, gjorde de det til en februarudfordring – derfor strækker den sig over 28 dage. Men man står frit stillet til at begynde de 28 dage præcis, når man vil. Da det altid er sjovt med interne konkurrencer, gælder det selvfølgelig om at være den gruppe, der går længst.

Det andet mål, man kan sætte for sig selv, er et individuelt. Til inspiration kan siges at Frederiksberg har sat følgende individuelle mål over 28 dage, for at optjene et mærke:

  • Er man i troppen skal man gå 30 km. for at få mærket
  • Spirer og smutter skal gå 15 km. for at få mærket
  • Kommer man over 75km. (50km. for spirer og smutter), så x’er man mærket

Dette skal ifølge Pernille Koch, der er en af opfinderne blandt gåudfordringen i Frederiksberg, ses som inspiration til mål: ”De individuelle mål skal ses som inspiration. Man må gerne beslutte noget andet i enhederne, hvis det er. Det er altid vigtigt at tilpasse udfordringer til den gruppe, man har, og den kender lederne selv bedre end os,” siger Pernille.

Et mærke på vej

Var der nogen, der sagde mærke? Det er korrekt. I Region Øresund har de netop fået færdigdesignet et mærke til gå udfordringen (se billedet), som de håber på snart at få sat i produktion. Det kommer til at koste max. 15 kr. og de håber meget, at der er flere grupper som har lyst til at tage det. Man kan som nævnt gå sig til mærket ved selv at gennemføre den ’individuelle’ distance.

Del, del, del endelig – #gåchallenge2021

Del gerne rygtet om gåudfordringen, så alle Danmarks grønne pigespejdere får snøret snørebåndene. Men del også rigtig gerne på sociale medier for at holde fællesskabet omkring udfordringen ved lige. Det kan være i jeres lukkede facebookgrupper eller på instagramkontoen, hvis I har en sådan. Hvis I bruger instagram så brug hashtagget #gåchallenge2021, så vi allesammen kan se, hvordan vi sammen hver for sig går Danmark tyndt.

Frederiksberggruppen er næsten i Paris

Som lidt indledende inspiration til konkurrence kan vi fortælle at Frederiksberggruppen næsten har gået til Paris, og i St. Jacob har de gået til Berlin og er næsten tilbage igen. Kan I slå dem i distance?