Garvet pigespejder i spidsen for Spejdernes Lejre

01.10.2018

Der er nedsat en styregruppe for de kommende Spejdernes Lejre. For bordenden sidder en pigespejder med stor erfaring og et bankende grønt hjerte.

55 år. Så mange år har Grete Bækgaard Thomsen været aktiv pigespejder. Og så mange års erfaring tager hun med sig i formandsposten for Spejdernes Lejre, når de mandag holder deres første møde. De første punkter til dagsordenen er sat.

“De første spor, vi skal i gang med, handler om at finde stedet og lejrcheferne, så de tidligt kan blive en del planlægningen,” fortæller Grete og uddyber, hvorfor hun er gået ind i arbejdet:

“Det jeg godt kan lide ved det, er det organisatoriske arbejde. At få alle puslespilsbrikkerne til at passe sammen, så det bliver en smadder god lejr for alle de unge. Vi arbejder alle på, at de unge skal have godt.”

Der er ikke kun det organisatoriske arbejde, der lokkede Grete ind i styregruppen. For hende er Spejdernes Lejr et lysende fyrtårn for alt det, vi kan skabe og opnå sammen.

“Jeg synes ideen om, at vi er sammen om det, er fantastisk – vi kan løfte mere sammen, end vi kan hver for sig. Vi kan hjælpe hinanden på tværs af korps. Jeg har et håb om, at det er med til at skabe en dybere forståelse for hinanden, så der er plads til os alle sammen,” siger hun.

Muligheder giver knubs

Med et helt liv som pigespejder, har Grete fået store oplevelser med i rygsækken. Det næste kapitel i front for Spejdernes Lejre bliver ingen undtagelse. Det er en udfordring, mener Grete, men en god en af slagsen. Hun er ikke bange for at stikke næsen langt frem, for pigespejdere er jo piger, der tør.

“Jeg tænker, at man skal gribe de chancer, der er, når andre giver en muligheden. Man skal ikke altid stå bagerst i rækken og tænke, at de andre nok er bedre end en selv. At gribe mulighederne giver knubs nogle gange, men der er også så mange sejre og så mange gode ting ved det. Jeg havde ikke fået alle de oplevelser hos spejderne i Danmark, hvis jeg ikke havde turdet at sætte mig selv i spil,” slutter hun.