Generalsekretær hos De grønne pigespejdere stopper

04.06.2019

Vores dygtige og engagerede generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen fratræder efter fem år sin stilling hos De grønne pigespejdere den 31. juli 2019.

Efter mere end fem år i spidsen for Danmarks største pigefællesskab har Birgitte Meisner Nielsen valgt at fratræde sin stilling som generalsekretær for De grønne pigespejdere. Birgitte har siddet i spidsen for pigespejderne siden februar 2014. Hun har i sin tid været med til at dreje korpset i en dynamisk og moderne retning.

Hendes store engagement i pigespejdernes sag har betydet, at korpset i løbet af de fem år har oplevet medlemstilgang. Derudover har korpset også indgået nye samarbejder med andre civilsamfundsaktører.

 

Har været stor aktiv for De grønne pigespejdere

Med idérigdom og helikopterblik har Birgitte i sin tid søsat nye flagskibe, der bærer pigespejderne ind i fremtiden. Hun har skabt et stærkt samarbejde i paraplyorganisationen SPEJDERNE og gået forrest for at etablere eksternt finansierede projekter som Den lille spejderuge og Ud i naturen.

”Birgitte har været et meget stort aktiv for De grønne pigespejdere de seneste fem år. Hun har talt korpsets sag i snart sagt alle sammenhænge. Derudover har hun vist interesse for de små historier, der kobler sig op på den store fortælling, om at pigespejderne giver piger mod. Hun er gået forrest og inspireret frivillige og ansatte til at drømme stort, fordi hun tror så meget på sagen,” siger formand for De grønne pigespejdere, Cathrine Støvring Preussler.

”Vi kommer til at savne Birgitte og hendes skarpe strategiske blik. Men vi glæder os over, den retning, hun har været med til at sætte for korpset,” siger Cathrine Støvring Preussler.

 

Kunne ikke lade chance gå forbi

1. august tiltræder Birgitte Meisner Nielsen stillingen som direktør for Esrum Kloster & Møllegård. En stilling, som den filosofi- og historieuddannede cand.mag’er ikke kunne sige nej til.

”Jeg får mulighed for at bringe min uddannelse i spil i et spænd mellem natur og kulturarv, der også har et kommercielt ben. Den chance kunne jeg ikke lade gå forbi, selv om det betyder farvel til et visionært og levende fællesskab.

Pigespejderne er et spændende sted lige nu. Der er genklang for de positive pigefællesskaber rundt om i samfundet. Samtidig vil mange andre aktører gerne skabe projekter sammen med os for at få flere piger tilbage i fællesskabet. Hovedbestyrelsen har visioner for fremtiden, og vi hviler på en succesfuld 100-års fejring. ” siger Birgitte Meisner Nielsen, om hendes afgang.