Hædret af en fuld sal: Amalie fra Ringsted blev Årets Leder

24.11.2018

Klapsalverne genlød over hele Nyborg Strand, da 21-årige Amalie Domino Hansen fra Ringsted gruppe vandt prisen som Årets Leder hos De grønne pigespejdere.

”I gruppen er Amalie den unge, hende pigerne flokkes om og ser op til. Hun er med på den værste, men kan også være alvorlig, når der er brug for det. Amalie er god til at se den enkelte pige, hjælpe hendes styrker frem og at finde hendes potentiale.” Dommer Grete Bækgaard læser højt fra begrundelsen. Amalies smil når helt op til øjnene.

Siden hun var lille, har Amalie været spejder i Ringsted, så det var helt naturligt, at hun påtog sig lederrolle og ansvar, da hun fik alderen.

”Gennem leg, helst uden for i alle årets måneder, udfordres pigerne i aktiviteter, der er sjove, men også lærer pigerne om gruppens aktive del i vores samfund,” læser dommeren Grete Bækgaard op.

“Hun er mit idol”

Dommernes begrundelse er ikke det eneste, vi får at høre. De små spejdere, som Amalie er leder for, har nemlig også fortalt, hvorfor de synes, Amalie er verdens bedste spejderleder.

”Amalie er sød og rar at være sammen med. Amalie bliver sur på en rar måde, når vi laver ballade,” har en sagt.

En anden fortæller, at Amalie gør hendes verden større: ”Hun har lavet mange seje spejder ting. Hun er så god til at fortælle, hvad hun har oplevet. Så får jeg lyst til at prøve det samme. Hun er mit idol.”

Tak tak tak

Med prisen følger en stor buket blomster og æren fra 350 anerkendende spejderlederkolleger. Efter modtagelsen af prisen sendes hun ned fra scenen med en massiv klapsalve.

”Det er vildt,” udbryder Amalie med favnen fuld af blomster, diplom og gaver.

”Når jeg kigger på de andre, der også var nomineret, så er det virkelig et stærkt felt. Det er nogle seje kvinder, der står deroppe,” siger Amalie, der er tydeligt rørt.

”Jeg vil bare gerne sige tak tak tak til mine spejdere. De er vidunderlige at være spejdere for,” siger Amalie.

De grønne pigespejdere uddelte prisen som Årets Leder på deres årlige ledertræf i Nyborg den 24. og 25. november.