Hils på lejrcheferne for Spejdernes Lejr 2022

03.11.2019

Selve lejren står først klar i 2022, men lejrcheferne Lillan Foged og Jens Harboe Malskær har, sammen med mange andre dedikerede spejdere, været i gang længe. Her har du muligheden for at møde de to lejrchefer, før vi alle sammen mødes til Spejdernes Lejr 2022.

Lejrcheferne Jens Harboe Malskær og Lillan Foged glæder sig til at åbne et brag af en lejr i 2022.

Lysten til at give gode oplevelser videre

Jens Harboe Malskær (33 år) og Lillan Foged (29 år) kendte ikke hinanden på forhånd, da de sagde ja til at den store opgave som lejrchefer. Det har mange timer i hinandens selskab lavet om på og de to har da også meget andet end visionerne for Spejdernes Lejr til fælles. Udover at være ukuelige ildsjæle med mange timer investeret i spejderbevægelsen, nævner begge lejrchefer lysten til at give noget tilbage, som en væsentlig grund til at sige ja.

”For mig er det ret enkelt”, siger Jens. ”Jeg vil gerne give noget tilbage. Jeg har selv haft virkelig mange store spejderoplevelser gennem årene”. For Lillan er det specielt hendes mange gode oplevelser som kursusleder på seniorspejderkurser og de mange nye fællesskaber, der opstår mellem de mange spejdere, ledere og frivillige på en lejr som Spejdernes Lejr 2022.

Lejrcheferne selv er et godt eksempel på netop sådan et fællesskab, som Lillan beskriver. Jens har erfaring fra sit frivillige engagement i spejderbevægelsen som spejderleder og instruktør og har derudover en baggrund i forsvaret. Lillan arbejder til daglig som afdelingsleder i en stor, international virksomhed og har ligeledes lagt et stort frivilligt engagement i spejderbevægelsen både som spejderleder og som arrangør af projektlederkurser for trops- og seniorspejdere.

”Det er jo en af de unikke ting ved at være spejder”, uddyber Lillan, ”at man samarbejder på kryds og tværs af uddannelse, geografi og alder med det fælles udgangspunkt, at man vil give børn og unge nogle fantastiske oplevelser”.

Det gælder i høj grad også for de to lejrchefer. ”Skal jeg være ærlig, tror jeg ikke, at Jens og jeg ville være kommet i en situation, hvor vi skulle samarbejde, hvis det ikke var for spejder eller Spejdernes Lejr”, slutter Lillan.

Bag om Jens og Lillan

Bedste lejroplevelse:

Jens: Min bedste lejroplevelse var Spejdernes Lejr i 2012. Det er fordi den lejr samlet set kombinerer alle de elementer, som har været de bedste på alle mine tidligere sommerlejre. På SL2012 var jeg med som mikroleder og kunne se, hvordan årets arbejde med ungerne havde udviklet dem. Da jeg havde fulgt dem hjem, deltog jeg i sidste del som seniorspejder og kunne derfor gense alle dem, jeg har lavet spejderarbejde med gennem årene.

Lillan: Jeg var i 2005 var på EuroJam i England. For mig var fællesskabet med internationale spejdere en helt fantastisk oplevelse. Nogle af de portugisiske spejdere, som jeg mødte dengang, har jeg stadig kontakt med i dag. Den lejr er for mig indbegrebet af, hvorfor jeg er spejder – dvs. for fællesskabets skyld.

Hvorfor er I et godt makkerpar?

Det er helt klart forskelligheden; vi er meget forskellige og supplerer hinanden virkelig godt. Vi har hinandens rygge og er superstærke på forskellige områder. Vi er til gengæld helt ens, når det handler om, at vi er gået ind i det her med hud og hår og er derfor meget afstemte om vores relation og forventningerne til hinanden.