Hvor skal mærkerne nu være?

25.11.2019

De grønne pigespejdere har i weekenden lanceret en beslutning om, at den traditionelle uniform udfases til fordel for en mere praktisk spejdertrøje. På spejdertrøjen kommer der heller ikke til at sidde mærker – de skal nemlig vises frem alle mulige andre steder.

Men hvor?, er det store spørgsmål som mange grønne pigespejdere stiller sig selv i disse dage efter, at beslutningen om en ny spejdertrøje uden mærker på blev offentliggjort på Nyborg Strand kursus.

“Jeg har det svært med, at jeg ikke har et fast sted, hvor jeg så skal sætte mine mærker,” siger en ung pigespejder fra Langeskov gruppe.

Med til den modige beslutning hører nemlig, at de udfordrings- og engagementsmærker, man som grøn pigespejder får når en ny færdighed er opnået eller et forløb er afsluttet, skal have et nyt liv uden for tøjet.

Fra bekymring til boblende af ideer

Derfor kunne spejderlederne på Nyborg Strand kursus deltage i to workshops, hvor de idéudviklede på nye steder, som de populære mærker skal sidde.

Og da de umiddelbare bekymringer var luftet i rummet, så boblede deltagerne over ideer. På to timer voksede listen med forslag til, hvordan mærkerne kunne vises frem.

Som magneter, i krympeplast, på sengetæpper, muleposer, på et flag, i en ‘bullet journal’, som mosiak i ramme, på opslagstavlen. Ideerne var mange fra de mindre grupper, der diskuterede emnet.

”Det er rigtigt godt, at vi kan få mærkerne ud, så man kan vise, at man er spejder uden at have uniformen på,” sagde en leder, da workshoppen var ovre.

Og det er hele pointen. Den samtalestarter som mærkerne kan være ønsker man, at pigespejderne kan starte med andre i deres liv og ikke kun andre spejdere.

Hovedbestyrelsen har inviteret alle pigespejdere til at byde ind med ideer til, hvor mærkerne skal sidde. De nærmere datoer og steder offentliggøres på pigespejdernes kanaler i den kommende tid.