Inspiration til corona aktiviteter: Hjemmebingo og spejdermad

24.01.2021

Er du også ved at løbe tør for idéer til, hvad man kan lave med pigespejderne under Lock Down? Eller måske du bare godt kunne bruge lidt ny inspiration et andet sted fra? Heldigvis er der mange spejderledere, som har supermange idéer til aktiviteter, der kan laves uden at det kræver man er sammen. Her får du foreløbig et to idéer, som Pernille Kock fra Frederiksberg gruppe har været så sød at dele. Og der er flere idéer på vej.

Hjemmebingo på Zoom/Teams

Materialer:

  • Bingoplade (papir inddelt i 9 felter)
  • Ting pigerne skal finde f.eks. (OBS. pigerne må ikke vide hvad de skal finde)
    • Dolk/urtekniv
    • Knobreb / strømpebukser
    • Bamse
    • Blyant
    • Sko
    • Spejdertørklæde
    • Teske
    • Tandbørste
    • Kop eller krus

 

Beskrivelse:

Pigerne får inden mødet besked på, at de til mødet skal bruge et papir inddelt i 9 felter, ligesom en bingoplade, og at de til selve mødet skal ud i hjemmet og finde ting.

Opgaven kan herefter deles i flere niveauer alt efter hvilken aldersgruppe det skal være til.

For de yngste spirer/smutter beder lederen pigerne om at finde én ting af gangen f.eks. kan lederen sige :” Find en bamse” . Herefter gælder det om for pigerne at finde en bamse. Når alle pigerne har fundet bamsen kommer næste ting, pigerne skal finde. Den pige, der først har fået fyldt sin plade ud og fundet alle tingene skal råbe bingo/banko.

For de ældste smutter + troppen viser lederen pigerne hele bingopladen, det gælder nu om for pigerne først at finde alle tingene og råbe bingo/banko.

 

Spejdermad – Sammen hver for sig

Forberedelse

Pigerne skal hjemme være sammen om at lave aftensmad (kartoffelmos med pølsegryde).

I skal på forhånd have sendt materialelisten  og opskriften ud til pigerne.

Inden I går i gang med at lave maden, skal I finde alle materialer/ingredienser frem. Hvis I undervejs har brug for hjælp til aftensmaden, kan I se videoen som beskriver madlavningen trin for trin. Link til Aftensmad: https://www.youtube.com/watch?v=jVUsC0AeCMk, ellers kan I følge den detaljeret i afsnittet “Opskrift på kartoffelmos med pølsegryde”.

Materialer (4 pers)

  • Urtekniv
  • Lille kniv
  • Kartoffelskræller
  • Håndmixer/kartoffelstøder
  • 2 Gryder
  • 2 grydeskeer
  • Skærebræt

Ingredienser

  • Vand
  • 1 kg Kartofler
  • 50 g Smør
  • 5 dl Mælk
  • Lidt olie eller fedtstof
  • 1 Løg
  • 1 pk. Pølser
  • 1 bøtte Tomatpure
  • 500 ml Madlavningsfløde
  • Salt + Peber

 

Opskrift på kartoffelmos med pølsegryde

 

  1. Find alle ingredienserne frem
  2. Vask hænder med vand og sæbe
  3. Skræl kartoflerne med kartoffelskrælleren og skær dem over på midten med urtekniven.
  4. Kom de rå kartofler i en af gryderne, og dæk dem med vand.
  5. Sæt nu kartoflerne til at koge i 20 minutter.

 

  • Mens kartoflerne står på komfuret og koger, skal du til at forberede sovsen
  1. Vask skærebræt og urtekniv af, så det er rent til næste ret vi skal i gang med.
  2. Tag fat i urtekniven og skær løget ud i fine stykker.
  3. Find nu den lille kniv og skær pølserne ud i runde stykker, som passer til en mundfuld.
  4. Åben tomatpureen.
  5. Sæt nu den tomme gryde på komfuret
  6. Tænd for blusset på medium varme
  7. Kom lidt olie i bunden af gryden, og lad det varme lidt.
  8. Kom de hakkede løg i bunden af gryden, og rør rundt med grydeskeen.
  9. Når løgene er gyldne skal I komme pølsestykkerne i gryden også og røre det hele sammen.
  10. Når pølserne er begyndt at få en lille smule stegeskorpe, skal i komme tomatpure i, og røre rundt.
  11. Kom herefter madlavningsfløde i, og rør igen rundt.
  12. Nu skal sovsen op og koge, og I skal smage til med salt og peber.
  13. Når sovsen har den smag I godt kan lide, skruer i ned for den, så den er på lavt blus (varme).
  14. Husk at rør rundt i den en gang imellem, mens du laver kartoffelmosen færdig.

 

  • Jeres kartofler burde gerne så småt være færdige med at koge nu. 
  1. Tjek om kartoflerne er færdige, ved at stikke en gaffel eller spids kniv i dem. Er de bløde og falder nemt af gaflen/kniven, er kartoflerne færdige.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre.
  3. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller håndmixer. Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskningen
  4. Kom smørret i og pisk mosen let.
  5. Smag til med salt og peber.

 

  • Vend tilbage til din sovs. 
  1. Smag en sidste gang på sovsen, om den smager som den skal, og kom det i, som du/I synes der mangler.
  2. Tag nu sovsen af kogepladen, sæt en grydeske i sovsegryden, og en grydeske i kartoffelmosen og server maden.

Velbekomme!