Jubilæumskonkurrence: Kom ud i naturen på en ny måde

06.11.2019

Pigespejdere er i forvejen klar på at komme ud i naturen og være kreative. Derfor er det oplagt at hoppe med på jubilæumskonkurrencen for de 10-13-årige, hvor spejderne skal skabe deres egen fødselsdagsvideo ud af naturmaterialer.

Af Nicoline Viola Hoeg

Et blad og en pind kan blive til et fødselsdagsflag og med en lille smule filmmagi, kan det også blafre i vinden. Endnu en jubilæumskonkurrence er sat i gang, hvor spejdere fra 10-13 år kan prøve kræfter med at lave en fødselsdagsvideo ud af naturen.  Det er nemlig tid til at fejre De grønne pigespejderes 100-års fødselsdag endnu en gang, og med denne jubilæumskonkurrence kan spejderne vinde fedt friluftsgrej. Men det er ikke præmien, der er det sjoveste ved konkurrencen, fortæller konkurrenceansvarlig Kamilla Bjørg Hansen:

”Én ting er, at de skal prøve at kreere noget ud af naturen, hvor de skal bruge deres fantasi til at bruge naturmaterialerne. Men vi vil også gerne udfordre de her lidt ældre spejdere til, at selve produktionen af filmen også bliver en del af opgaven. Og præmien er jo bare ekstra, det er jo primært dét at lave det, der skulle være det sjove.”

Og Kamilla Bjørg Hansen er ikke i tvivl om, at spejderne er sprængfyldt med gode idéer:

” Det er underholdende at prøve at bruge sin fantasi og prøve at lave en pind om til noget eller tage noget græs at bruge som hår på én eller anden måde. Dét at bruge naturen omkring sig kan give mange sjove idéer. Jeg er sikker på, vi vil blive overrasket over, hvad de finder på.”

Derfor opfordrer hun gruppelederne til at opfordre spejderne til at kaste sig ud i, hvad der kan blive en ny og anderledes måde at komme ud i naturen på.

Ikke kun for spejdere

Én af betingelserne for, at man kan deltage i konkurrencen er, at man skal have mindst én med, der ikke er spejder.

”Vi ville gerne lave en konkurrence, der ikke var bundet til spejdermødet. Og det er jo ikke kun spejdere, der synes det er sjovt at være ude i naturen, så her er der en mulighed for, at man kan lave en sjov spejderaktivitet med nogle nye mennesker end normalt,” fortæller Kamilla Bjørg Hansen.

Og hvis man har lavet en rigtigt fed video, kan det jo være, at man vinderkonkurrencen:

”Vi bedømmer meget på, om det er en kreativ video, og om de følger fødselsdagstemaet,” forklarer Kamilla Bjørg Hansen.

Herunder kan du læse betingelserne for konkurrencen og se et lille eksempel på, hvordan stopmotion kan se ud. Men mon ikke de seje spejdere kan gøre det bedre.

Så er det bare at gå i gang!

 

Betingelser for konkurrencen:

  • I skal være mindst én spejder og én ikke-spejder. I må max være seks personer til én aflevering. Aldersgruppen er 10-13 år
  • Lav et en ”stopmotion video” med brug af materialer fra naturen. Det kan for eksempel være blade, grene, græs, blomster osv. Der findes forskellige apps til telefonen, hvor man nemt kan gøre dette.
  • Videoen skal have temaet fødselsdag i naturen
  • Videoen skal sendes til konkurrence@pigespejder.dk senest søndag den 17. november. OBS: Husk at skriv navn og alder på samtlige deltagere samt at oplyse, hvem der er spejder, og hvem der ikke er

Hør Trekløveren forklare konkurrencen: