Tag på kurser i andre korps og få et endnu stærkere spejderfællesskab

16.05.2023

Kurser er et vigtigt fokus for De grønne pigespejdere. Hvorfor? Fordi de spiller en central rolle i forhold til at dygtiggøre ledere og udvikle de spejderfaglige såvel som de personlige kompetencer.

Hos pigespejderne har vi Ungleder. I Det Danske Spejderkorps har de blandt andet PLan og PLUS, og hos KFUM-Spejderne er det Roland, Diamant og ULK. Det er alle kurser for unge spejdere – og dem kan du som pigespejder også komme på.

At tage på lederkurser – både hos pigespejderne og i de andre korps – er en unik mulighed for at udvikle dine egne kompetencer, personligt såvel som fagligt, at få en masse nye spejdervenner og at styrke det stærke spejderfællesskab, vi har.

Hvis du ikke kan finde det rigtige kursus hos pigespejderne, må du meget gerne melde dig på et hos DDS eller KFUM – begge byder deltagere fra pigespejderne på deres kurser velkommen.

Siri laver PLan i Det Danske Spejderkorps

Siri er 21 år, pigespejder og smutteleder i Gladsaxe gruppe. Når hun ikke er fuldt beskæftiget der, er hun også med til at planlægge og afholde PLan – et patruljelederkursus – i Det Danske Spejderkorps.

Og hvordan kommer en pigespejder egentlig derind? Det var ret tilfældigt, forklarer Siri. Hun gik på Brejning efterskole, som oprindeligt er grundlagt af Det Danske Spejderkorps, og som er kendt for at huse historisk mange spejdere.

– På efterskolen deltog jeg i en del forskellige adventurespejderløb med en fast patrulje, som også blev mine venner. En dag blev jeg så ringet op af en af dem, som spurgte mig, om jeg ikke ville være med til en PLan-planlægningsweekend, siger hun.

Det er cirka tre år siden nu, og i dag har Siri været med til at afholde to og planlægge tre kurser i Det Danske Spejderkorps. Hendes opfordring til pigespejdere derude er meget klar:

– Jeg vil helt sikkert anbefale at tage på kurser – også i andre korps! Det er på kurser, man får de fedeste oplevelser. Måske man får sin nye bedste ven, måske ikke. Når man skal på Spejdernes Lejr, kommer man også til at kende en masse fra de andre korps, og det er bare fedt ikke at være ”alene”, siger hun.

Er det din opfattelse, at det styrker spejderfællesskabet?

– Ja, det synes jeg. Enormt meget. Det kan meget at gå til spejder en gang om ugen, men det kan også rigtig meget at få en stor portion af det på et kursus.

Siri er pigespejder, og så laver hun kurser for Det Danske Spejderkorps

Hvordan tilmelder jeg mig kurser i andre korps?

Hvis du har fundet et kursus hos Det Danske Spejderkorps eller hos KFUM-Spejderne, du godt kunne tænke dig at komme med til, er fremgangsmåden som følger:

Det Danske Spejderkorps

Hos DDS finder du PLan her og PLUS her.

Ved tilmelding skal du skrive til: kursus@korpskontoret.dk og oplyse:

  • Kursusnavn (og eventuelt link til kursus)
  • Dit navn

Tilmeldingen til PLan (6.-10. klasse) foregår gennem en stor fællestilmelding, og så bliver spejderne fordelt på de enkelte kurser i starten af september.

PLUS-deltagerne bliver ikke fordelt, men tilmelder sig efter først-til-mølle princippet, ligesom det er gældende på normale kurser. PLUS er for de 16 – 23-årige.

 

KFUM-Spejderne

Hos KFUM-Spejderne finder du kurser her.

Ved tilmelding skal du skrive til: birgitte@kfumspejderne.dk og oplyse:

  • Kursusnavn
  • Dit navn
  • Mail
  • Mobil
  • Fødselsdato