Mød de syv hovedbestyrelsesmedlemmer og deres visioner

21.01.2021

Vi er kommet et stykke ind i januar 2021 – et nyt år, og en ny hovedbestyrelse. Selvom det er en svær tid med restriktioner, er det vigtigt at give plads til visioner, optimisme og konkrete idéer. Derfor har vi spurgt de syv medlemmer af hovedbestyrelsen, hvilken forskel de vil gøre for De grønne pigespejdere.

Hvilken forskel vil du gøre for De grønne pigespejdere?

  • Pia Risør Bjerre:

Pia, som er formand, vil gerne være med til at sikre, at der kommer endnu større viden om pigespejderne, så der er flere der bliver flere pigespejdere. Hun siger:

”En af de ting jeg gerne vil være med til at sikre er, at vi i korpset bliver endnu bedre til at fortælle om, hvad vi får ud af at være en del af pigespejderfællesskabet – For der er så mange, der burde være pigespejdere, men som slet ikke er klar over det endnu.”

  • Anne Katrine Steffensen:

I tråd med Pia vil Anne Katrine også være med til at skaffe flere pigespejdere.

”Jeg vil være med til at knække koden, så vi kan vende skuden og få medlemsfremgang”

  • Katrine Grothe:

Katrine peger på, at vi allerede har et stærkt kvindefællesskab. Det er dette hun vil være med til at sikre, bliver mere synligt for andre også:

”Jeg er overbevist om, at De grønne pigespejdere er Danmarks stærkeste pige- og kvindefællesskab og det vil jeg gerne være med til at sikre at det også bliver ved med at være. Vi skal sikre, at de beslutninger vi tager i dag, også er beslutninger, der kommer korpset til gode i fremtiden. Som jeg ser det, er vores korps mere relevant end nogensinde før og jeg vil derfor arbejde aktivt for at De grønne pigespejdere bliver endnu mere synlig ude omkring i samfundet.”

Katrine mener dog samtidig også, at vi skal se ind ad for at finde ud af, hvor vi kan forbedre os, hvilket hun siger eksempelvis kan handle om endnu bedre uddannelsesmuligheder.

  • Tina Carøe Rosenkilde:

For Tina, der er næstformand, handler det om, at vi skal have flere grupper, så alle piger i alle landsdele får mulighed for at være pigespejder. Det vil hun målrette sit arbejde efter:

”Jeg synes, at der skal være langt større mulighed for at piger i Danmark kan vælge os som et fritidstilbud. Derfor arbejder jeg målrettet for, at der dels arbejdes på at få startet flere grupper op, der hvor der er bare pletter på landkortet. Men også der hvor der bor Pigespejdere der er flyttet fra egen gruppe og måske har brug for at være ’leder der hvor de bor’.”

  • Leah Rasmussen:

Leah drømmer om at i første omgang at gøre organisationen stærkere indadtil. Vores arbejde indad og udadtil hænger dog sammen, mener hun:

”Jeg håber at kunne være med til at styrke vores spejderarbejdet gennem vidensdeling og dialog på tværs af organisationen. Når vi er stærke indadtil, vil vi også være det udadtil – og det ser jeg gerne vi også bliver i kraft af samarbejde og partnerskaber.

  • Anette Nørgaard Jappe:

Anette tænker ligeledes på at se indad i første omgang. Hun vil især gerne gøre en forskel, når det kommer til at styrke fællesskabet blandt ledere:

”Jeg vil arbejde for stærke og udviklende lederfællesskaber, så det bliver endnu mere attraktivt at være leder hos De grønne pigespejdere”

  • Barbara Taubert:

For Barbara hænger vækst i medlemstallet tydeligt sammen med at der kommer flere frivillige. Derfor ønsker Barbara at gøre en forskel, når det kommer til at skaffe frivillige. Hun vil gerne hjælpe grupperne med at øge mangfoldigheden i frivillige:

”Jeg vil gøre mit bedste for at være med til at hjælpe grupperne med at vækste blandt andet ved at øge mangfoldigheden blandt de frivillige. Flere frivillige betyder flere ressourcer. Det betyder større mulighed for at flere piger kan bydes velkommen i vores fællesskab”

Et stærkt hold, der vil gøre en forskel

Det er altså et stærkt hold, der udgør vores nye hovedbestyrelse. De vil gøre en forskel, både når det gælder synligheden udadtil, det stærke fællesskab indadtil og vores medlemstal. De er allerede i gang med at lære hinanden godt at kende og er klar til et 2021 med godt bestyrelsesarbejde.