Mød de unge, der hvor de er

01.10.2018

Til karrieredag på Professionshøjskolen Absalon fik pigespejderne de unge studerendes opmærksomhed gennem blikfang og melorme. Pigespejdernes budskab var, at det er mange måder, hvorpå man kan engagere sig i en spejdergruppe.

I en gymnastiksal let pyntet med røde balloner havde organisationskonsulent for De grønne pigespejdere, Camilla Rosenkilde og studerende og pigespejder, Majken Camilla Ancher dækket op med information om pigespejderne.

Til at fange øjet var der rullet to store billeder ud, som udstrålede pigespejderpower. Derudover var der melorme på bordet, man kunne prøvesmage, hvis man turde.

“Vi skal have de studerende til at stoppe op, før vi kan indlede en samtale om mulighederne for at være frivillig hos pigespejderne. Og de her orme – de fanger deres opmærksomhed,” siger Camilla Rosenkilde.

Frivillig er mange ting

Noget af det vigtigste for pigespejderne var at vise de unge, at frivillig i en spejdergruppe kan være mange ting. Camilla og Majken havde et par konkrete opslag med fra en række grupper i nærområdet, og derudover gav dagen mulighed for at udfordre de unges opfattelse af, hvad det vil sige at være frivillig spejder.

Led i strategi

Deltagelse i karrieredagen er et led i en strategi om at arbejde målrettet med rekruttering af nye frivillige til grupperne. Tidligere har Camilla Rosenkilde været i Sorø og Næstved med samme mission.
Du kan få fingre i de gode erfaringer fra arbejdet på hjemmesiden. Her ligger Camilla Rosenkilde løbende anbefalinger og gode råd op.