Nestlés øverste ledelse: Gode relationer giver en enorm ballast

21.11.2021

Når virksomheder kigger nærmere på inklusion og diversitet i ledelsen, har det flere fordele. Det fortalte tre kvinder fra Nestlés øverste ledelse i Norden til De grønne pigespejderes lederkursus på Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter. 

”Vi blev meget beærede, da vi så jeres vision. Det er fuldstændig, som vi siger det, når vi prøver at udvikle vores ledere”.

Sådan lød det fra Mikala Larsen, nordisk HR-direktør hos Nestlé, da hun, Mette Sørensen og Birgitte Krenk lørdag indtog scenen i den store sal på Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter til De grønne pigespejderes lederkursus.

De tre kvinder er alle ledere på topniveau hos Nestlé og var inviteret for at dele erfaringer og svare på spørgsmål om kvinder i ledelse. Et emne som virksomheden har arbejdet meget med de seneste 10 år, hvilket i dag har medført, at 46 procent af den øverste ledelse i norden er kvinder.

For at nå dertil har virksomheden arbejdet aktivt med inklusion og diversitet. Det har, udover en anden sammensætning af mennesker i ledelsen, også givet andre fordele.

”Diversitet er vigtigt, så vi forstår vores kunder, når vi sælger til dem. Inklusion er vigtigt, så vi tager bedre beslutninger, fordi vi får diskuteret forskellige alternativer”, lød det blandt andet fra Mikala Larsen.

Relationer er vigtige

Alle tre er enige om, at noget af det vigtigste for at komme til tops er at have gode relationer omkring sig, som tror på en. Det kan både være en partner, et familiemedlem, kollega – eller en god pigespejderveninde.

”Det, at man får nogle gode relationer, som man altid kan falde tilbage på, giver en enorm ballast,” sagde Birgitte Krenk, driftsleder i Nestlé.

De samme relationer kan også opmuntre én til udvikling og til at søge højere stillinger. For lige meget hvilken høj stilling, man har, kan man alligevel være usikker, fortalte Mette Sørensen, erhvervsleder for Nestlé Health Science, og uddybede:

”Jeg er nemlig pige, ligesom I også er piger. Og jeg har noget, jeg godt vil sige. Den manglende selvværd mange piger har – kan vi ikke godt tage den væk? For vi er gode nok, men hold da op vi spænder tit ben for os selv, når vi skal op i arbejdslivet. Stol på jer selv, elsk jer selv.”

Hav mod

Fra salen væltede det ind med spørgsmål. En af de grønne pigespejdere spurgte ind til, hvordan vi bedst kan arbejde for ligestilling.

Birgitte Krenk svarede, at man hver især skal blive opmærksom på, hvad man kan bidrage med i den kontekst, som man er i, og huske at understøtte hinanden.

”Vi skal ud og være ligeværdige. Vi skal tro på os selv. Jeg tror virkelig, at kvinder kan noget i ledelsen. Vi har rigtig meget at give af,” supplerede Mette Sørensen.

Samtidig opfordrede Mikala Hansen salen til at have mod til at tage imod de muligheder, som byder sig.

”Find ud af, hvem er jeg, hvad er vigtigt for mig, hvorfor er det vigtigt for mig. Hold fast i det, for det vil give jer det mod.”