Ny Vice IC vil trække verden ind til lokale pigespejdere

04.11.2022

De grønne pigespejdere har udnævnt Amalie Domino Hansen som ny Vice IC. Hun drømmer om at give internationale oplevelser til endnu flere pigespejdere, men hun starter med at trække de internationale oplevelser fra verden og ind i grupperne lokalt.

Amalie Domino Hansen er udnævnt Vice IC for De grønne pigespejdere. Det er en drøm for Ringsted-spejderen, at hun nu får mulighed for at udvide horisonterne hos flere pigespejdere og ikke mindst vise, at vi, som medlem af WAGGGS er en del af en verdensomspændende bevægelse med 10 millioner piger og kvinder.

”Jeg drømmer om, at flere pigespejdere rejser ud og oplever verden og lærer WAGGGS at kende. Emma (IC Emma Elgaard Larsen red.) sagde en gang til mig, at man først rigtig lærer WAGGGS at kende, når man er ude i verden sammen med WAGGGS. Og det føler jeg virkelig er rigtigt,” siger Amalie Domino Hansen og fortæller om sin deltagelse som ungerepræsentant ved sommerens Europakonference i Holland.

”Jeg fik nye venskaber, og så lærte jeg, hvordan vi kan være med til at bestemme retningen for spejderarbejdet i Europa. For eksempel var jeg med til at få en ny platform igennem, der vil gøre det meget lettere for grupper at tage på lejre i udlandet uden at det behøver at være på et verdensspejdercenter.”

WAGGGS skal være værd at kende for grupperne

Interessen for pigespejdernes verdensorganisation, WAGGGS er stor.

”WAGGGS er vigtig fordi det er vores verdensorganisation og det er vores måde at mærke, at vi hører sammen med andre pigespejdere i hele verden. Når vi er sammen i WAGGGS oplever man også, at vores værdier er de samme.”

Den nye Vice IC indrømmer, at WAGGGS kan være svær at gennemskue. Det er ikke altid let at se for den enkelte pigespejder, hvad WAGGGS laver, og hvilken betydning, det har for De grønne pigespejdere, at vi er medlem og en del af den verdensomspændende organisation.

Derfor har Amalie Domino som sit helt naturlige fokus at bringe WAGGGS tættere på pigespejderne i de lokale grupper.

”Hvor IC’eren er hende, der får pigespejdere ud i verden – ud til WAGGGS, så er det Vice IC’s opgave at få WAGGGS ind i korpset. Her tænker jeg på aktivitetsmateriale som Surf Smart og Free Being Me. Det er nogle vildt gode aktiviteter, der klæder spejderne på til at blive ansvarsfulde verdensborgere,” siger Amalie Domino Hansen.

Amalie mener også, at mærkerne fra WAGGGS kan være en god icebreaker, til at komme i kontakt med andre pigespejder, når du rejser.

”Måske har de noget til fælles, hvis de begge har taget et mærke fra WAGGGS. Så er der lidt at snakke om,” siger hun.

Første møde med den nye titel lige om hjørnet

I den førstkommende tid skal den nye Vice IC ”lige ordentlig ind i rollen”, som hun selv siger.

”Der er forkortelser for alt i WAGGGS, og det er ikke altid, at de bliver forklaret. Så skal man selv ned i en mailtråd og forsøge at finde ud af, hvad det betyder. Så jeg skal bruge noget tid i indbakken,” siger hun og griner.

22. november er der møde i Pigespejdernes Fællesråd i Danmark (PFD), hvor HKH Prinsesse Benedikte deltager.

”Jeg ser frem til at blive klogere på det hele i forbindelse med vores forberedelser til mødet og så glæder jeg mig bare til at sidde med rundt om bordet for det internationale pigespejderarbejde,” slutter hun.

Drømmerejsen med mor

Selv har Amalie ikke de store internationale spejdererfaringer endnu. Hun deltog på Europakonferencen i sommer og har været på Sicilien med Spejderrejser tilbage i 2018. Endelig har hun stået i spidsen som formand for udvalget ”Spejder i verden” i to år. Her har hun været med til at sende pigespejdere fra alle korps ud til store internationale oplevelser. De internationale drømme er dog ambitiøse.

”Min store drøm er, at jeg sammen med min mor besøger alle de fem verdensspejdercentre. Vi har allerede aftalt, at vi sammen med vores gruppe (Ringsted red.) skal til Pax Lodge i London inden for det næste års tid,” siger hun.

Tidligere Vice IC er stoppet

Efter sin periode som Vice IC har Regitze Viborg valgt at bruge sit engagement på andre måder og hun fortsætter derfor ikke som IC’er.

”Regitze har gjort en stor indsats som Vice IC. Hun er gået ind i opgaven med gåpåmod og blik for potentialerne i det internationale spejderarbejde,” siger formand Pia Risør Bjerre, og sender en stor tak til den afgående Vice IC.

Der skal nu findes en afløser til posten som IC’er, da Emma Elgaard Larsen stopper. Indtil en ny IC’er er udnævnt vil Amalie Domino Hansen varetage enkelte IC-opgaver, så som at besvare mailen ic@pigespejder.dk