Ny Vice IC’er brænder for det internationale og tværkorpslige

09.03.2022
Regitze Viborg afsted på Juliette Low Seminar i Sidney 2019, som repræsentant for Danmark

De grønne pigespejdere har fået ny Vice International Comissioner, der skal repræsentere os internationalt og tværkorpsligt. Regitze Viborg træder ind i rollen med en reflekteret pigespejderidentitet, et stærkt internationalt netværk og mod på mere.

Vi har fået en ny Vice International Commisioner (Vice IC’er) – nemlig Regitze Viborg fra region Øresund. Sammen med vores IC’er skal hun repræsentere De grønne pigespejdere i internationalt regi og sørge for at det internationale pigespejdermateriale fra WAGGGS (den internationale pigespejderorganisation) når ud til grupperne i Danmark. Desuden bliver hun en del af Pigespejdernes Fællesråd Danmark (PFD) , som er et tværkorpsligt samarbejde mellem kvindelige pigespejdere, ledet af HKH Prinsesse Benedikte.

Lige nu arbejder Regitze tæt sammen med Emma Elgaard Larsen, der er IC’er. Planen er, at Regitze til efteråret skal overtage posten som IC’er, hvor Emma Elgaard Larsen træder tilbage.

”Det er med blandede følelser, at jeg træder tilbage som International Commissioner. Det har været vanvittigt lærerigt og udviklende for mig som person. På samme tid er det vigtigt, at der kommer nye kræfter til, og jeg glæder mig til at se, hvor Regitze vil bære det internationale spejderarbejde hen,” siger Emma.

Blot fire år som pigespejder giver mod på mere

Regitze har været pigespejder i ”bare” fire år, hvilket er relativt få år i pigespejderverdenen, hvor de fleste begynder som børn. Da Regitze var 19 år, troede hun egentlig, hun skulle lave noget ungdomspolitisk, men en veninde overbeviste hende om at prøve kræfter med De grønne pigespejdere. Det er et valg, hun bestemt ikke fortryder.

”Det har været spændende at blive pigespejder som voksen. Hvis ikke jeg havde været pigespejder, havde jeg aldrig turdet sige ja til en så vigtig rolle som IC’er – heller ikke i en anden sammenhæng. Jeg har lært, at hvis gode pigespejderveninder har din ryg, så kan du tro lidt mere på dig selv. Så skal alt nok gå.”

På de fire år Regitze har været pigespejder, har hendes primære post været i redaktionen, hvor hun har skrevet artikler til Nektar. Dermed er hun kommet ind under huden på pigespejderidentitet, og har nydt især at skrive om piger, der tør, og tabuer, som eksempelvis menstruation.

Foruden sit redaktionelle arbejde har det været det tværkorpslige og internationale, der har haft Regitzes interesse. Så det er med blod på tanden og mod på mere, at hun bliver Vice IC’er og senere IC’er. Samtidig er hun også bevidst om de kræfter posten kræver.

”Jeg har altid tænkt at arbejdet som IC’er eller Vice IC’er ville være en drømmerolle, og jeg vil gøre mit bedste for at fylde de store sko ud efter Emmas arbejde. Man skal virkelig også ville det, hvis man vil være i en sådan rolle, da det er en man typisk har mellem to og fire år. Det er en kæmpe rolle, og der er virkelig mange mails. Men der er også virkelig mange søde mennesker, der skriver de her mails,” siger hun og smiler.

I Emmas visionære fodspor: Vi skal ud i verden, og WAGGGS skal hjem i grupperne

”I 2019 var jeg afsted på Juliette Low Seminar i Sydney under WAGGGS, hvor jeg repræsenterede Danmark. Der var 17 forskellige nationaliteter. Det gav mig blod på tanden til at lave mere internationalt, og jeg fik et kæmpe netværk, som jeg kan samarbejde med nu,” fortæller Regitze begejstret. Hun glæder sig til at kunne give andre pigespejdere lignende oplevelser:

”Det er ret vildt at vores unge pigespejdere kan blive sendt ud og få sådan en oplevelse, som jeg fik. Jeg har en ambition om, at vi skal have en masse pigespejdere på nogle fede kurser ude i verden og vise, hvad vi kan.”

Regitze arbejder desuden videre med Emmas ambitioner om, at WAGGGS’ materiale skal ud til de enkelte pigespejdere i grupperne:

”Vi er i gang med at udvikle internationale initiativer. Det skal være nemmere for folk i korpset at få adgang til internationale initiativer. Vi er i øjeblikket i gang med at oversætte WAGGGS’ aktivitetsmateriale ”Free being me”. Vi skal have det ud til korpset, for det er vigtigt materiale og det kan gøre en forskel ude i grupperne.”

Regitze er altså allerede godt i gang med arbejdet som Vice IC’er og sin oplæring som kommende IC’er. Nu glæder hun sig til formelt at blive indviet i PFD 23. marts, hvor hun som ny Vice IC’er modtager en nål, der er designet af Dronning Margrethe, og som bliver overrakt af HKH Prinsesse Benedikte. Herudover skal Regitze allerede i april til Bruxelles og møde WAGGGS’ kontor i Europa.