Ny Vice IC’er udnævnt

20.01.2020

Posten som Vice International Commissioner, der er pigespejder med ansvar for det internationale område, er nu besat.

I efteråret kunne man på pigespejdernes online jobportal læse et opslag på en post som Vice International Commissioner. Ansøgningsfristen var midt i december og nu er der fundet en grøn pigespejder til at danne makkerpar med IC’er Emma Elgaard Larsen.

Valget er faldet på det nuværende medlem af Hovedbestyrelsen, Charlotte Støvring Preussler.

“Charlotte kommer med erfaring på områder, hvor jeg mangler lidt, så vi kommer til at supplere hinanden rigtig godt,” siger Emma Elgaard Larsen, De grønne pigespejderes International Commissioner (IC).

Nyt og trygt på samme tid

Tidligere er Vice IC’eren blevet udpeget af IC’eren selv, men det har været vigtigt for Emma at gøre det muligt for alle grønne pigespejdere at søge.

“Der er så mange dygtige pigespejdere derude, og jeg ville åbne processen, så alle med interesse for det internationale havde mulighed for at søge,” fortæller hun.

Charlotte Støvring Preussler så også opslaget på Jobportalen og det var hun bare nødt til at søge.

”Som Vice IC er jeg med til at samle de store linjer fra alt, hvad der sker i det internationale pigespejderfællesskab og bringe det tættere på danske pigespejdere. Det er så vigtigt, og der er så meget som vi kan lære af hinanden på tværs af lande,” siger Charlotte og fortsætter:

”Det er sådan en fed måde at få internationale oplevelser igennem pigespejderbevægelsen. Det er både nyt og trygt på samme tid. Du lærer så meget om dig selv, når du rejser ud og ser, hvordan andre lever. Det glæder jeg mig til at være med til at fortælle til endnu flere grønne pigespejdere.”

Den nyudnævnte Vice IC’er har allerede flere internationale oplevelser med i rygsækken. Hun har blandt andet være frivillig på pigespejderverdenscenteret i Schweiz, Our Chalet. Og så har hun deltaget på det europæiske spejderkursus for frivillige med strategiske poster, Academy.

Det skal hun lave

Som nyudnævnt Vice IC’er bliver Charlotte en del af pigespejdernes  internationale tænketank, der formelt hører til under team Samfundsengagement. Derudover indtræder hun som repræsentant i Pigespejdernes Fællesråd, hvor også formand Cathrine Støvring Preussler og IC’er Emma Elgaard Larsen sidder.

IC’er Emma ser frem til at få en makker.

“Jeg glæder mig til at få en sparringspartner, som jeg kan vende ting med, og når vi er to i teamet, kan vi rykke hurtigere på alle de internationale ambitioner, som vi har i De grønne pigespejdere,” siger Emma.