Nyt IC-team ser flere muligheder for at inddrage WAGGGS i pigespejderarbejdet

22.02.2023
Amalie Domino Hansen (tv.) og Asta Bakfeldt (th.)

De grønne pigespejdere har udnævnt et nyt IC-team. Begge med en masse erfaring fra deres lederroller i pigespejderland i henholdsvis Ringsted og Vanløse.

Amalie Domino Hansen som ny International Commissioner (IC) og Asta Bakfeldt som ny Vice IC. Sammen drømmer de om, at alle pigespejdere får lov til at opleve, at de er en del af et verdensomspændende pigefællesskab ved at inddrage WAGGGS endnu mere i pigespejderarbejdet både i grupperne, regionerne og på nationalt plan.

Tidligere Vice IC, Amalie Domino Hansen, er blevet udnævnt som IC for De grønne pigespejdere og er blevet inviteret ind i hovedbestyrelsen. Med hendes nye titel glæder hun sig til at udbrede kendskabet endnu mere til WAGGGS samt at sætte retningen og tage flere vigtige beslutninger i det internationale spejderarbejde gennem hendes erfaring fra hendes rolle som tidligere Vice IC.

”Jeg glæder mig rigtig meget til de oplevelser og opgaver, som følger med rollen. I den seneste tid som Vice IC har jeg virkelig fået en fornemmelse af, hvad der foregår i maskinrummet af det internationale spejderarbejde,”  fortæller Amalie Domino Hansen og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen og tage flere vigtige beslutninger på vegne af Danmark og De grønne pigespejdere. Jeg glæder mig rigtig meget til at få flere pigespejdere ud på internationale oplevelser, at de får føling med WAGGGS og til at få WAGGGS’ materiale ud hos de lokale pigespejdergrupper”.

Ny IC’er har store ambitioner for fremtiden

Som ny IC’er har Amalie Domino Hansen store ambitioner for det internationale spejderarbejde. Hun har flere forslag til, hvordan man øger kendskabet til WAGGGS både gennem internationale oplevelser og på lokalt niveau i spejdergrupperne. 

”I min kommende tid som IC’er vil jeg gerne give en masse pigespejdere mulighed for at kende til WAGGGS både gennem oplevelser ude i verden, fx kurser som Juliet Low Seminar eller Lejre på et Verdensspejdercenter, men også ved at bruge materialer som Tænkedag og Surfsmart ude i gruppen,” siger hun.

”Det internationale spejderarbejde får lov at være mere i fokus. Vi har i det seneste år oprettet et internationalt udvalg, som lige nu er ved at blive stablet på benene. Herigennem håber jeg, at vi kan få udbredt det internationale spejderarbejde til alle grupperne ude i pigespejderland.”

Ny Vice IC glæder sig til at præge det internationale spejderarbejde

Med 16 års erfaring som pigespejder er Asta Bakfeldt blevet udnævnt som ny Vice IC for De grønne pigespejdere. Som Vice IC’er glæder hun sig til at bringe sin nuværende viden og erfaringer i spil og på samme tid lære en masse nyt.

”Jeg ser virkelig frem til samarbejdet både med Amalie, resten af Pigespejdernes Fællesråd og med andre af WAGGGS’ medlemslande,” siger Asta Bakfeldt.

”I 2021 var jeg ungdomsdelegeret på Nordisk Spejderkonference og med til at sætte retningen for det fællesnordiske spejderarbejde. Det var en stor oplevelse at få lov at bidrage til, og det er det, jeg glæder mig til at gøre i endnu højere grad nu; at være med til at præge det internationale spejderarbejde.”

VICE IC’er skal stå i spidsen for det Internationale Udvalg

Som ny Vice IC’er glæder Asta Bakfeldt sig til at få det nystartede Internationale Udvalg, som hun skal stå i spidsen for, op at køre.

”Vi skal finde frem til udvalgets identitet og fokusområder, og forhåbentlig kommer det til at munde ud i konkrete aktiviteter, materialer og projekter, som kommer alle pigespejdere til gavn – det er i hvert fald målet!” siger Asta Bakfeldt og fortæller yderligere, at hun vil bringe WAGGGS’ arbejde tættere på korpset.

 ”Så bliver det tydeligt, hvor værdifuldt det er for os som pigespejdere i Danmark at være en del af et verdensomspændende pigespejderfællesskab.”

 

Vi byder IC-teamet velkommen og glæder os til at følge med i fremtiden.

Har du spørgsmål til det nye IC-team, er du altid velkommen til at kontakte dem på: